Volg ons op

Jeep historie periode vanaf 2010

De JEEP geschiedenis in het tijdperk vanaf – 2010

Jeep_Historie_Visual_01_Koenens_Autobedrijf_Echt_Limburg

 

De periode vanaf 2010: 

In de eerste helft van het huidige decennium bevond de wereld zich nog midden in de financiële crisis. De ontwikkeling van innovatieve technologie ging echter door in een tempo als nooit tevoren, wat resulteerde in grote en kleine uitvindingen als mobiele aircosystemen, 3D-printers, reddingsrobots en virtual reality. JEEP® bracht in deze periode de geheel vernieuwde Cherokee uit en betrad de markt van de compacte SUV’s met de Renegade.

Jeep_Historie_Vanaf_2010_Visual_01_Koenens_Autobedrijf_Echt_LimburgIn 2011 onderging de Compass een restyling tot een urban SUV die zich onderscheidt met een perfecte mix van prestaties, comfort en klasse. De ronde koplampen maakten plaats voor rechthoekige units, de wielophanging werd vernieuwd en het interieur kreeg een flinke opfrisbeurt.

 

 

Jeep_Historie_Vanaf_2010_Visual_02_Koenens_Autobedrijf_Echt_LimburgNet als zijn voorgangers vertegenwoordigt ook de nieuwste generatie Grand Cherokee het beste wat Jeep® te bieden heeft. Zijn veelvuldig bekroonde design straalt kracht en prestige uit. Om te beginnen met het imposante, maar stijlvolle front, dat wordt gedomineerd door de historische 7-sleuven grille en elegante koplampunits voorzien van led-dagrijverlichting. De beschikbare motoren staan garant voor een overvloed van vermogen, met de 6,4-liter V8 Hemi van 468 pk/344 kW als kroonjuweel.

 

Jeep_Historie_Vanaf_2010_Visual_03_Koenens_Autobedrijf_Echt_LimburgDe vijfde generatie van de Cherokee onderscheidt zich op een groot aantal punten van eerdere versies. Zo hebben de traditioneel hoekige vormen en gespierde lijnen plaatsgemaakt voor een eleganter, meer Europees geïnspireerd design. Historische Jeep-kenmerken hebben daarbij een eigentijdse interpretatie gekregen: zo zijn de traditionele ronde koplampen vervangen door sierlijke units met een dunne, langgerekte vorm en zijn de karakteristieke zeven sleuven van de grille aan de bovenzijde met de motorkap meegebogen.

 

Jeep_Historie_Vanaf_2010_Visual_04_Koenens_Autobedrijf_Echt_LimburgIn 2014 zag het eerste nieuwe Jeep-model dat voortkwam uit de fusie tussen Fiat en Chrysler het levenslicht: de Renegade. Dit grotendeels in Italië ontwikkelde en gebouwde model grijpt terug op de scherpe lijnen en de klassieke Jeep-stijlkenmerken van de speciale CJ-modellen uit de jaren 70 en 80 waaraan het zijn naam ontleent.

 

Historische informatie over andere periodes bekijken:

Jeep_Historie_Button_1940_1950_Koenens_Autobedrijf_Echt_LimburgJeep_Historie_Button_1950_1960_Koenens_Autobedrijf_Echt_LimburgJeep_Historie_Button_1960_1970_Koenens_Autobedrijf_Echt_LimburgJeep_Historie_Button_1970_1980_Koenens_Autobedrijf_Echt_LimburgJeep_Historie_Button_1980_1990_Koenens_Autobedrijf_Echt_LimburgJeep_Historie_Button_1990_2000_Koenens_Autobedrijf_Echt_LimburgJeep_Historie_Button_2000_2010_Koenens_Autobedrijf_Echt_Limburg