Volg ons op

Informatie Airco onderhoud

Consument onwetend over noodzaak van regelmatig onderhoud aan airco systemen:

Circa 700.000 autobezitters in Nederland zijn zich niet bewust van de noodzaak van periodiek onderhoud aan het aircosysteem in hun voertuig. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Multiscope in opdracht van BOVAG. 

Zonder regelmatige controle kunnen zich, met alle gevaar voor de gezondheid, schimmels en bacteriën vormen. 

Personeel_Paul_AircoAirconditioning is anno 2012 een standaardvoorziening in de meeste nieuwe auto’s. Tijdens warme zomers of een lange vakantierit is verkoeling van de airco vrijwel onmisbaar. Filters zorgen dat pollen en andere verontreinigingen van buiten worden tegengehouden. Het is van belang dat bepaalde airco-onderdelen regelmatig worden nagekeken en vervangen, omdat de inzittenden anders kans lopen op gezondheidsklachten als geïrriteerde luchtwegen, keelpijn en tranende ogen’, zegt Gijs Bosman, specialist techniek en duurzaamheid bij BOVAG. ‘Onze leden kunnen hun klanten, zeker bij een vakantiebeurt, wijzen op het belang van goed periodiek onderhoud. Zij stellen dat zonder meer op prijs. 

Daarnaast moet het koudemiddel periodiek worden bijgevuld, omdat de airco anders droog loopt, met fikse schade tot gevolg. Periodiek onderhoud is niet alleen bij intensief gebruik nodig, maar ook wanneer de airco slechts sporadisch wordt gebruikt. Juist dan hebben schimmels en bacteriën lange tijd vrij spel om zich te nestelen. 

Afspraak maken, klik hier.

 

Bron Bovag – 24-07-2012 11:42