Volg ons op

SsangYong autosport

DE SSANGYONG RX RALLYCROSS CUP:

SsangYong en Zelos verenigen hun krachten om een nooit geziene rallycross- formule op te starten: een Cup van één merk in een pick-up en met een bijrijder aan boord. Toegankelijkheid en plezier zijn de twee sleutelwoorden van deze innovatieve cup, die een zo groot mogelijk aantal personen de kans geeft een unieke ervaring te beleven in rallycross, de populairste autosport van het moment met prestigieuze namen als Sébastien Loeb, Petter Solberg en Ken Block.

ssangyong_autosport_visual_03_dealer_koenens_autobedrijf_in_echtNIEUW IN DE WERELD VAN DE AUTOSPORT
Het startschot van het nieuwe kampioenschap wordt op 5 maart 2017 in Maasmechelen gegeven tijdens de tweede wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Rallycross, georganiseerd door de Belgian Off Road Association (BORA), een divisie van de RACB, en eindigt in oktober 2017. De beste auto wordt beloond op het einde van het seizoen, dit geeft teams de kans om het stuur te delen met teamleden, indien zij dit wensen.

Totaal nieuw in de autosportwereld is dat de SRX zo toegankelijk mogelijk zal zijn zo dat iedereen de autosport kan leren kennen. Voor een erg lage inschrijvingsprijs kunnen de teams tot 3 rijders per race hebben, maar wat het extra uniek maakt is de verplichting van een bij rijder tijdens de race en dit zal hun ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring in de rallycross bezorgen. Deze mogelijkheid is uitzonderlijk in het rallycrossgebeuren en laat meer personen genieten van verschillende sessies op de racedagen.

Het kampioenschap verzamelt punten per auto tijdens de verschillende races, en dit ongeacht de piloot.

Er zijn dus tal van mogelijkheden: zo kunnen bijvoorbeeld de kosten gedeeld worden door een auto te delen of kan een onderneming enkele partners en/of personeelsleden uitnodigen. Elk team is vrij om te doen wat hij wil. Tijdens een raceweekend kunnen er per auto tot 3 personen achter het stuur zitten en tot 7 personen als passagier meerijden!

Meer informatie treft u aan op de speciale SsangYong RX rallycross website – klik op het logo:

ssangyong_autosport_visual_02_dealer_koenens_autobedrijf_in_echt