Volg ons op

Subaru en de NAP Nationale Auto Pas

Subaru dealer Koenen’s Autobedrijf Echt / Limburg informeert u graag m.b.t. de Nationale autopas.

Volgens de stichting NATIONALE AUTO PAS heeft een op de achttien gebruikte auto’s in Nederland heeft een opzettelijk teruggedraaide kilometerteller. Stichting Nationale Auto Pas (NAP) bestrijdt en voorkomt tellerfraude en geeft duidelijkheid over de kilometerstand vóór dat u een gebruikte auto koopt.

Als u een gebruikte auto koopt, heeft u behoefte aan betrouwbare informatie. Sinds 1991 verzamelt Stichting NAP de kilometerstanden van bijna alle motorvoertuigen in Nederland. Zo wordt van vrijwel iedere auto, bestelauto, vrachtauto en motorfiets een kilometerhistorie opgebouwd. Als de kilometerstand van een voertuig wordt teruggedraaid, dan valt dat dus meteen op.

Wij als erkend BOVAG lid zijn aangesloten bij de NATIONALE AUTOPAS. Op uw verzoek verschaffen wij graag u inzicht in de KM historie van de door ons aangeboden gebruikte automobielen en indien gewenst overhandigen wij u bij aflevering ook de bij de auto behorende NATIONALE AUTOPAS.

Goed nieuws:Decoratie_Logo_NAP
Nadat een strafrechtelijk verbod op tellerfraude tot nu toe steeds werd uitgesteld, is het vanaf 1 januari 2014 daadwerkelijk zover, Vanaf die datum is het wettelijk verboden om kilometerstanden van auto’s terug te draaien. Voor de Nederlandse overheid is vooral van belang dat van de nieuwe wet een preventieve werking uitgaat. Mede daarom verplicht het wetsvoorstel alle door de RDW erkende autobedrijven om op vaste momenten de tellerstand door te geven aan de RDW. Zo wordt de tellerstand geregistreerd zodra een auto na inruil in de bedrijfsvoorraad wordt opgenomen, en op het moment dat de tenaamstelling van het kenteken wijzigt. Andere registratiemomenten zijn onderhoudsbeurten en reparaties boven een bepaald, nog vast te stellen bedrag. ( Bron NAP site 04.09.2012)

Voor uitgebreide informatie over de Nationale Auto Pas, klik hier.