Volg ons op

Subaru I 3FM Serious Request I Noordkaap Challenge

Subaru ondersteunt 3FM Serious Request tijdens de 6.000 km lange monstertocht, volg het nieuws:

Na het succes van afgelopen twee jaar ondersteunt Subaru Benelux wederom de Noordkaap Challenge, een 6.000 kilometer lange tocht onder winterse omstandigheden voor het goede doel van Serious Request. Dit jaar verschijnen er maar liefst zes Subaru’s aan de start. Drie voor de organisatie en een BN’ers-team van 3FM Serious Request, de andere drie Subaru’s zijn gekozen door deelnemers als hun ultieme challenge auto, ongetwijfeld vanwege hun betrouwbare boxermotoren en standaard Symmetrical All Wheel Drive.

Noordkaap Challenge
De Noordkaap Challenge wordt voor de vijfde keer gereden en voert bijna 100 deelnemers in een veertien dagen en 6.000 kilometer lange tocht van het mediapark in Hilversum via de Noordkaap naar Heerlen in Limburg waar 3FM’s Glazen Huis staat. Dat de finish samenvalt met de actie van 3FM is niet geheel toevallig: tijdens de tocht moeten deelnemers opdrachten uitvoeren waarmee geld kan worden verdiend voor de Stille Ramp van Serious Request 3FM. Dit jaar wordt aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren die leven onder de zeer extreme en moeilijke omstandigheden en weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Waar zijn de team’s nu?

Subaru’s als crew auto’s
Subaru_Nieuws_Noordkaap_Challenge_2015_Dealer_Koenen_Echt_Limburg_Visual_01Arthur Verheijen, organisator van de Noordkaap Challenge, over zijn keuze voor Subaru: “De afgelopen twee jaar kwam Subaru zeer goed uit de verf op de vaak glibberige ondergrond en onder de extreme omstandigheden waarmee de deelnemers en crew te maken kregen. En omdat alle Subaru’s standaard zijn voorzien van vierwielaandrijving en dus voorbereid op alles dat we kunnen tegenkomen, reizen we met vertrouwen af naar het hoge noorden. Ons enthousiasme voor het merk heeft blijkbaar aanstekelijk gewerkt, want inmiddels hebben meerdere deelnemers ook voor de betrouwbaarheid van een Subaru gekozen.

Steun 3FM Serious Request
Gedurende de ruim zesduizend kilometer lange tocht zullen de 100 deelnemers niet alleen druk zijn om hun auto op de weg te houden gedurende de lange etappes, ook zullen zij onderweg opdrachten uitvoeren om geld in te zamelen voor het goede doel dat dit jaar door de Noordkaap Challenge wordt ondersteund. De Noordkaap-challenge wordt verreden van 9 tot 21 december en is hier onder te volgen.

Wilt u zelf ook Serious Request steunen? Daag de teams dan uit voor een leuke challenge!
Dit is de ultieme manier om te doneren aan 3FM Serious Request. Niet een donatie in de collectebus maar je zet een team aan het werk voor jouw donatie. Zoals vorig jaar, toen er werd gevraagd of het mogelijk is om een Subaru naar de top van een skipiste te rijden.

Daarnaast zijn de Subaru’s van de crew voorzien van door kunstenaar Jack beschilderde dakkoffers. Na de rit zullen deze fraaie koffers worden geveild en gaat de opbrengst naar het goede doel.

DE CREW VERTROUWD OP SUBARU.

We are on our way!

Subaru_Nieuws_Noordkaap_Challenge_2015_Dealer_Koenen_Echt_Limburg_Visual_02Op 9 december om 7.45 uur stipt zijn we richting de noordkaap vertrokken. Alle teams waren er al vroeg bij en verzamelden zich bij het Mediapark in Hilversum. Inchecken, de laatste stickers erop en het roadbook in ontvangst nemen. Nog even een bakje koffie, een praatje en in de auto! Wat een indrukkend geheel zo met ruim 40 bolides voor de 3FM studio! Giel kwam natuurlijk ook nog even naar buiten om de sfeer te checken. En om 7.45 heeft hij ons samen met 3FM dj Mark van der Molen richting de noordkaap gestuurd.

Onderweg naar Kopenhagen kwamen sommige teams meteen al voor een challenge te staan. Rij je net lekker op de snelweg, zie je ineens wat spullen voorbij vliegen…een dakkoffer die was opengesprongen! Met wat hulp van een spanband was die koffer gelukkig weer snel gefixt. Dat snelle fixen bleek helaas nog niet voor het damesteam Dutch Rebels on Tour. Zij kwamen helaas met een kokende motor langs de weg te staan. Na wat pogingen om dit probleem te verhelpen gaan ze proberen de volgende dag met een andere wagen weer bij ons aan de sluiten.

Subaru_Nieuws_13e

 

 

 

Info bron: ww.subaru.nl en www.noordkaapchallenge.com