Volg ons op

Subaru wintertips

Het is winter, Subaru geeft u wat tips om met een gerust hard de kou tegemoet te treden.

Subaru_Nieuws_18bDichtgevroren deuren
Vriest het, dan is de kans groot dat u uw deur niet open krijgt, omdat de deurrubbers zijn vastgevroren. Trek dan niet als een malle aan de deurgreep, maar duw juist met uw schouder tegen de deur. Dan breekt het ijs tussen de rubbers en kunt u de deur weer normaal openen.

Spuiten
Giet de juiste ruitensproeiervloeistof in het reservoir. Mocht u het niet weten: er is een versie voor de zomer (met vliegenverwijderaar) en er is een wintervariant die minder snel bevriest. Alleen het tankje bijvullen is niet voldoende voor helder zicht. Zorg ook dat de ruitenwissers in goede staat verkeren, anders krijgt u bij het wissen strepen of ongewiste delen en ziet u nog steeds niets. Ondanks dat volle tankje.

Mikken
Een tip waar u vooral veel aan heeft als richting het hoge noorden afreist. Daar steekt nog weleens een rendier of iets anders groots over zonder uit te kijken. Om een klap met zo’n beest te overleven of te  voorkomen, moet u natuurlijk allereerst uw snelheid aanpassen. Dan kunt u meestal op tijd remmen. Lukt het niet om op tijd stil te staan en moet uit uitwijken? Mik dan op de achterkant van het beest. De kans is dan het grootst dat u ‘m volledig mist. Waarom? Die overstekende viervoeter loopt of rent namelijk nooit achteruit.

Soft
Het klinkt wat soft, maar neem altijd een dekentje mee als u per auto de kou opzoekt. Liever meerdere. Waarom? Als u en uw geliefden stranden in een file en de brandstof raakt op, dan is het toch comfortabel om niet geheel verkleumd, maar geriefelijk warm te wachten totdat de auto’s voor u zich weer in beweging zetten. Als u toch wat spulletjes in de auto stopt, neem dan ook een ruitenkrabber en een veger mee zodat de auto makkelijk ijs- en sneeuwvrij gemaakt kunnen worden.

Fijn die airco
Een airco is een heerlijk apparaat. Niet alleen in de zomer, ook in de winter heeft hij een schone taak. Wel eens met een paar mensen met natte jassen en haren in een auto gestapt? Degenen die nu volmondig ja zeggen, zullen zich herinneren dat binnen no time de ramen waren beslagen. Veeg dan niet met die vette handen over die nog vettere ramen, maar zet de airco aan. Het apparaat droogt de lucht waardoor het zicht snel beter zal worden.

Remmen!
Veel sneeuw en gladdigheid maken het vaak moeilijk om te remmen. Zeker als de rijstrook waarop wordt gereden zo’n vastgereden glijbaan van sneeuw en ijs is. Om de auto toch tijdig tot stilstand te krijgen, moet natuurlijk hard worden geremd. Is er echter onvoldoende grip om de auto echt af te remmen, stuur dan in elk geval twee van de vier wielen in de sneeuwrand langs de weg. En rem opnieuw. Die vaak lossere ondergrond biedt namelijk meer grip, waardoor de auto dus wel kan vertragen.

Bron: Subaru.NL

 

0