Nieuwe Jeep Grand Cherokee

EVOLUTIE IN KLASSE
DE JEEP® GRAND CHEROKEE IS GEHEEL VERNIEUWD.

 


MET ZIJN NIEUWE FRONTGRILLE, NIEUWE INTERIEURDESIGNS, NIEUWE TECHNOLOGIE EN NOG BETERE RIJEIGENSCHAPPEN ONDERSTREEPT HIJ ZIJN STATUS ALS MEEST BEKROONDE SUV OOIT.

DAARNAAST BIEDT HIJ ALS JEEP® GRAND CHEROKEE TRAILHAWK NU OOK DE ONGEËVENAARDE TRAILHAWK-TERREINKWALITEITEN. ELEGANTIE OP ZIJN STERKST.

DE JEEP® GRAND CHEROKEE BIEDT VAN OUDSHER EEN PERFECTE BALANS VAN KRACHT EN LUXE. ZIJN ROBUUSTE ONDERSTEL IS NU NOG VERDER GEPERFECTIONEERD OM RUIG TERREINWERK TE VERENIGEN MET EEN VERFIJND RIJCOMFORT OP DE WEG.

Dit evenwichtige karakter komt tot uiting in elk detail. Zo is de klassieke Jeep® -grille met zeven koelsleuven als verwijzing naar het roemrijke verleden voor elke modeluitvoering op een eigen manier geïnterpreteerd. Mistlampen in de voorbumper zijn daarbij voor alle versies standaard. De nieuwe grille omlijstingen, Jeep® -badge en achterspoiler versterken de krachtige uitstraling van het carrosserieontwerp, evenals de nieuwe velg designs en het nieuw ontworpen Grand Cherokee-embleem. Standaard is het interieur van de Summit uitgerust met geventileerde stoelen bekleed met Natura Plus-leder in de kleuren Dark Siena Brown, Morocco Black of Grand Canyon Brown. Dit wordt gecombineerd met een dashboardsierlijst van bruin hout en afwerking van de middenconsole en luchtroosteromlijstingen in Moroccan Sun. In plaats van de standaardstoelen kunt u ook kiezen voor sportstoelen met een bekleding van zwart Laguna leder en sterker geprofileerde kussens die extra comfort en een optimale ondersteuning van het lichaam bieden.

PERFECTIE IN COMFORT

HET INTERIEUR VAN DE JEEP® GRAND CHEROKEE KENMERKT ZICH DOOR EEN HOOGWAARDIGE AFWERKING. DE STIJLVOLLE COMBINATIES VAN EXCLUSIEVE BEKLEDINGSSTOFFEN EN FRAAIE MATERIALEN CREËREN EEN INSPIRERENDE OMGEVING OM TEN VOLLE VAN HET RIJDEN TE GENIETEN.

Voor de Grand Cherokee Summit is een optioneel interieur beschikbaar dat zich onderscheidt door een stijlvolle combinatie van Laguna leder in de kleur Sky Grey voor de stoelbekleding en Indigo Blue-leder voor het stuurwiel, de bovenzijde van het dashboard en de portier panelen, het deksel van middenarmsteun, de hoes en knop van de transmissiehendel en de armsteunen op de portieren. Accentstiksels, contrasterende biezen, luchtroosteromlijstingen uitgevoerd in Gun Metal-grijs en een dashboardsierlijst van zwart hout met open nerfstructuur en bijpassende houtinleg in het stuurwiel completeren dit bijzonder exclusieve interieurdesign.

 

 

 

HARMAN KARDON® PREMIUM AUDIOSYSTEEM
Puur audio vakmanschap van Harman Kardon®. Dankzij 19 GreenEdge speakers, een subwoofer en een 825-watt versterker biedt dit ongekend krachtige systeem de veeleisende hifi-liefhebber een perfecte geluidsweergave. Standaard op de Grand Cherokee Summit en SRT. Alle audio- en communicatiefuncties van de Jeep® Grand Cherokee zijn ondergebracht in het Uconnect™ LIVE-systeem. Dit gebruiksvriendelijke infotainmentsysteem met 8,4-inch kleurentouchscreen kan naar wens worden uitgebreid met navigatie en een premium audiosysteem van Harman Kardon®. UCONNECT™ LIVE De Uconnect™ LIVE-functies houden u onderweg in contact met de wereld om u heen. Vanaf het touchscreen in het dashboard kunt u muziek streamen via Deezer en TuneIn of berichten en tweets volgen op Facebook en Twitter.

ACTIVE NOISE CANCELLATION (ANC)
Het innovatieve ANC-ruisonderdrukkingssysteem compenseert en elimineert ongewenste motorgeluiden in het interieur. Ultragevoelige microfoontjes onder de hemelbekleding detecteren laagfrequente motorgeluiden in de auto, die vervolgens worden geëlimineerd door het uitzenden van geluidsgolven in tegenfase via het audiosysteem.

DVD-SYSTEEM
Voor de achterpassagiers is als optie een dvd-systeem verkrijgbaar dat bestaat uit twee 9-inch VGA HD-schermen met HDMI- en RCA-ingang. Het systeem is ook geschikt voor het afspelen van Blu-ray-discs. Twee draadloze koptelefoons worden meegeleverd.

 

THUIS IN ELK TERREIN

DANKZIJ ZIJN OFFROAD-DNA VOELT DE JEEP® GRAND CHEROKEE ZICH VAN NATURE THUIS IN ELK TERREIN. KIES UIT HET RUIME AANBOD AAN VERSCHILLENDE 4X4-SYSTEMEN HET SYSTEEM DAT PERFECT AANSLUIT OP DE UITDAGINGEN DIE U AAN WILT GAAN.

QUADRA-TRAC II® 4X4-SYSTEEM
Het Quadra-Trac II® 4×4-systeem is uitgerust met een two-speed verdeelbak die van diverse sensoren informatie ontvangt om op een zo vroeg mogelijk moment beginnende wielslip waar te nemen en passende maatregelen te treff en. Wanneer een van de wielen begint door te slippen, zal onmiddellijk tot 100% van het beschikbare koppel naar de as met de meeste tractie worden gevoerd. Standaard op de Laredo en Limited

QUADRA-DRIVE® II 4X4-SYSTEEM MET ELSD OP ACHTERAS

Het Quadra-Drive® II 4×4-systeem met elektronisch geregeld sperdifferentieel (ELSD) in de achteras garandeert voldoende en veilige tractie onder alle weersomstandigheden en superieure offroad-prestaties in de beste traditie van Jeep®.
Standaard op de Trailhawk, Overland en Summit

QUADRA-TRAC® SRT® 4X4-SYSTEEM
Dit 4×4-systeem is uitgerust met een royaal bemeten mechanische ‘natte’ koppeling en een achteras voorzien van een elektronisch geregeld sperdiff erentieel (ELSD) dat tot 100% van het beschikbare aandrijfkoppel naar het achterwiel met de meeste grip leidt. De koppelverdeling en de dempingskarakteristiek van de wielophanging kunnen worden ingesteld door een keuze te maken uit een van de vij f rij modussen van de Selec-Trac® tractieregeling. Standaard op de SRT

QUADRA-LIFT®-LUCHTVERING
Met dit luchtveersysteem kan de bodemvrijheid met 274 mm worden vergroot voor betere off road-prestaties. Om makkelijker in of uit te stappen of bagage in of uit te laden, kan de bodemvrij heid ook met 25 mm worden verlaagd. Bij het vergroten van de rij hoogte tijdens het rij den gaat eerst de achterzij de en dan de voorzij de omhoog, zodat de koplampen op de weg blij ven schijnen. Standaard op de Trailhawk, Overland en Summit.

SELEC-TERRAIN®-TRACTIEREGELING
Met de Selec-Terrain®-tractieregeling kunt u de rij modus kiezen die het beste bij de weg- en weersomstandigheden past: Snow, Sand, Auto, Mud en Rock. Het systeem coördineert de aansturing van in totaal twaalf verschillende elektronische voertuigsystemen, waaronder de gasklepregeling, schakelkarakteristiek, tussenbak overbrenging, tractieregeling en elektronische stabiliteitsregeling (ESC). Met een aparte knop kan de Sport-modus worden ingeschakeld. In deze rij modus grijpt de tractiecontrole minder snel in om een sportievere rijstijl mogelijk te maken.

 

MOTOREN EN VERSNELLINGSBAKKEN
Met zijn krachtige benzine- en dieselmotoren kan de Grand Cherokee elke uitdaging aan. De ongekend soepele 8-traps automatische transmissie staat daarbij garant voor een optimaal rijcomfort en efficiënt brandstofverbruik.

3.0 V6 MULTIJET II DIESEL
De 3.0 MultiJet II-diesel is een motor met een grote krachtreserve om probleemloos te kunnen klimmen en trekken. Met 250 pk/184 kW aan vermogen en 570 Nm aan koppel beschikt deze diesel over een enorme trekcapaciteit. De geavanceerde verbrandingstechnologie van het MultiJet II commonrailinspuitsysteem draagt bij tot een soepele en rustige motorloop, zowel op de weg als in het terrein. Deze 3.0-liter diesel is ook leverbaar in een versie met een vermogen van 190 pk/140 kW bij 4000 t/min en een maximum koppel van 440 Nm over het gehele toerengebied van 1600-2800 t/min.

3.6 V6 PENTASTAR®
De 3.6 V6 Pentastar®-benzinemotor koppelt kracht aan effi ciënte prestaties. Zijn vermogen van 286 pk/210 kW bij 6350 t/min en een maximum koppel van 347 Nm bij 4300 t/min combineert hij met een brandstofverbruik van 10,4 l/100 km
over de gecombineerde rijcyclus.

5.7 V8 HEMI
De beproefde 5.7 V8 HEMI®-benzinemotor is goed voor een vermogen van 352 pk/259 kW en maar liefst 520 Nm aan koppel. Bij geringe vermogensbehoefte schakelt de Fuel Saver Technology de helft van de cilinders uit. Maar zodra het gaspedaal wordt ingetrapt, zijn alle acht cilinders weer paraat. Zo zijn op elk moment maximale prestaties beschikbaar terwijl het brandstofverbruik wordt beperkt wanneer geen V8-vermogen is vereist.

6.4 V8 HEMI®
De 6.4 V8 HEMI®-benzinemotor voor de Grand Cherokee SRT levert een vermogen van 468 pk/344 kW en een ontzagwekkend koppel van 624 Nm. Hiermee accelereert de Grand Cherokee SRT in 5 seconden van 0-100 km/h en behaalt hij een topsnelheid van 275 km/h. Ook deze fenomenale krachtbron beschikt over Fuel Saver Technology om het brandstofverbruik te matigen.

 

GEBOUWD OM TE BESCHERMEN

WELKE BESTEMMING U OOK KIEST, DE JEEP® GRAND CHEROKEE BRENGT U ER VEILIG HEEN. EEN GEAVANCEERD AIRBAGSYSTEEM, NOODREMASSISTENTIE EN MEER DAN ZEVENTIG ANDERE STANDAARD EN OPTIONELE VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN GARANDEREN EEN OPTIMALE BESCHERMING VAN U EN UW PASSAGIERS.

COMPLEET AIRBAGSYSTEEM
Geavanceerde meertraps frontairbags, een knie-airbag voor de bestuurder, zijairbags en gordijnairbags over de gehele zijkant van het inzittendencompartiment werken intelligent met elkaar samen om u en uw passagiers bij een aanrijding optimale bescherming te bieden.

 

 

 

 

LANE DEPARTURE WARNING PLUS (LDW+)
Dit systeem waarschuwt u met een geluidssignaal en oplichtend waarschuwingssymbool voor mogelijk onbedoeld veranderen van rijstrook of loslaten van het stuurwiel. Bij afdwalen van de rijbaan spoort het systeem de bestuurder met een lichte impuls in het stuurwiel aan tot een corrigerende stuurbeweging.

 

 

 

 

 

 

PARK ASSIST-INPARKEERASSISTENTIE
Dit actieve parkeerhulpsysteem neemt na het vinden van een vrije parkeerplaats parallel aan of haaks op de rijrichting de besturing over om de auto volledig automatisch in te parkeren. Het systeem maakt daarvoor gebruik van de ParkSense®-sensoren in de voor- en achterbumper.

PARKSENSE®-PARKEERHULPSYSTEEM
Met akoestische signalen waarschuwt dit systeem bij inparkeren voor obstakels voor en achter de auto. Bij het inschakelen van de achteruit wordt daarnaast automatisch de ParkView®-achteruitrijcamera ingeschakeld, waarbij dynamische hulplijnen op het beeldscherm het inparkerenvergemakkelijken.

 

 

 

 

DODEHOEKBEWAKING EN DETECTIE ACHTER DE AUTO
Dit systeem bewaakt constant de zogenaamde dode hoek aan de zijkant van de auto en de zone direct achter de auto. Wanneer in deze gebieden andere weggebruikers worden waargenomen, wordt u hierop geattendeerd met een geluidssignaal of oplichtende symbolen in de buitenspiegels.

 

 

 

 

 

 

ADAPTIEVE CRUISE CONTROL MET STOP&GO-FUNCTIE
Het Adaptive Cruise Control Plus-systeem zorgt dat bij het rijden op de snelweg automatisch een veilige afstand tot uw voorligger wordt aangehouden. Het systeem past zo nodig de kruissnelheid aan, teneinde een vooraf ingestelde afstand tussen u en de voor u rijdende auto te handhaven. Bij een dreigende aanrijding brengt het de auto gecontroleerd tot stilstand zonder dat u zelf hoeft in te grijpen.

FORWARD COLLISION WARNING MET ACTIEVE NOODSTOPASSISTENTIE (FCW+)
Forward Collision Warning waarschuwt u tijdig bij een dreigende botsing op een voorligger. Radarsensoren detecteren wanneer de auto te snel een ander voertuig nadert en attendeert u hierop met een geluidssignaal en een oplichtend waarschuwingssymbool. Daarnaast wordt gedurende anderhalve seconde de remdruk verhoogd om bij een noodstop direct het volle remvermogen te kunnen benutten.

 

 

 

PARKVIEW®-ACHTERUITRIJCAMERA MET AANHANGERTOEZICHT
Dit systeem brengt objecten die achter de auto schuilgaan tijdig onder uw aandacht, ofwel op het scherm in het dashboard ofwel door middel van geluidssignalen. Daarnaast kunt u via het systeem tijdens het rijden toezicht houden op een aangekoppelde aanhanger.

 

 

 

 

 

 

ELEKTRONISCHE STABILITEITSREGELING (ESC)
Een geïntegreerd netwerk van sensoren helpt u om de auto bij dreigend over- of onderstuur onder controle te houden. Het systeem grijpt onmiddellijk in wanneer de auto een andere koers volgt dan bedoeld en coördineert daarbij de werking van de elektronische rolbeperking (ERM), het antiblokkeerremsysteem (ABS) met noodremassistentie, de permanente tractieregeling en het aanhangerstabilisatiesysteem (TSC).

RUITENWISSERS MET REGENSENSOR EN ZELFDROGENDE REMSCHIJVEN
De ruitenwissers van de voorruit treden automatisch in werking zodra de eerste regendruppels vallen. Zolang het regent worden bovendien de remschijven droog gehouden, zodat altijd het maximale remvermogen beschikbaar is.

 

 

 

 

AVONTUUR ZONDER COMPROMISSEN

DE NIEUWE JEEP® GRAND CHEROKEE TRAILHAWK KOPPELT SUPERIEURE OFFROAD-PRESTATIES AAN EEN STYLING DIE ZIJN KWALITEITEN OP DIT GEBIED ONDERSTREEPT. MET ZIJN BODEMBESCHERMPLATEN EN QUADRA DRIVE® II 4X4-SYSTEEM VOORZIEN VAN ELEKTRONISCH GEREGELDE DIFFERENTIEELBLOKKERING KAN HIJ ELK TERREIN DE BAAS. DE STANDAARD GEMONTEERDE 18-INCH GOODYEAR ADVENTURE OFFROAD-BANDEN MET KEVLAR-VERSTERKINGEN GEVEN DE TRAILHAWK EEN UNIEKE STOERE LOOK. DEZE WORDT VERDER VERSTERKT DOOR NIEUWE BADGES MET RODE ACCENTEN, EEN UITSLUITEND OP DE TRAILHAWK TOEGEPASTE MATZWARTE MOTORKAP EN IN NEUTRAL GREY UITGEVOERDE SPIEGELKAPPEN EN DAKDRAGERS

Het interieur van de Trailhawk onderscheidt zich door met leder en suède beklede sportstoelen die het lichaam perfect op zijn plaats houden, ook tijdens de meest uitdagende offroad-ritten. De armsteunen op de portieren en het deksel van de middenconsole zijn bekleed met dezelfde combinatie van leder en suède en evenals de stoelbekleding afgewerkt met rode accentstiksels. Sierlijsten in geborsteld Piano Black, afwerking van de middenconsole en luchtroosteromlijstingen in
Gun Metal-grijs en een Trailhawk-badge op het stuurwiel completeren het stijlvolle interieur. Het Uconnect™ LIVE-infotainmentsysteem van de Trailhawk biedt als extra een navigatiefunctie met actuele offroad-kaarten waarop de actuele positie in het terrein kan worden weergeven.

De kwalificatie Trail Rated® wordt door Jeep® toegekend aan zijn 4×4-modellen die in een serie loodzware tests hun uitzonderlijke terreinprestaties hebben bewezen in enkele van de ruigste gebieden op aarde: Jeep’s Rubicon- en Moab-testparcoursen. De Trail Rated®-badge op de Grand Cherokee Trailhawk laat zien dat hij zich heeft staande gehouden in de testcategorieën tractie, wendbaarheid, aspendeling/wielophanging, doorwaaddiepte en bodemvrijheid. De tractie wordt getest op ongebaande wegen, op wegdekken die door water, modder of sneeuw glad zijn geworden en op steile hellingen. Bij het onderdeel wendbaarheid wordt gekeken naar het vermogen schadevrij door smalle kloven en over grote obstakels te sturen zonder blik- of lakschade op te lopen. Om in moeilijk begaanbaar terrein de gang er in te houden, is het belangrijk dat de wielen contact met de grond houden: een grote aspendelhoek zorgt dat het wiel langer op de grond blijft en garandeert een maximale tractie als een of meer van de andere wielen loskomen van de grond bij het passeren van grote obstakels. De wielophanging zorgt daarbij voor een verdere verbetering van de offroad-prestaties door de flexibiliteit, aspendelhoek en veerweg te optimaliseren. De doorwaaddiepte is bepalend voor het vermogen om probleemloos rivierbeddingen en ondergelopen stukken land te doorkruisen. Hiervoor is de Trailhawk uitgerust met een hoog geplaatste luchtinlaat en extra afdichtingen voor de elektrische installatie en de carrosserie. Op het onderdeel bodemvrijheid wordt ten slotte het vermogen getest om over obstakels te rijden zonder dat de auto vast komt te zitten of de onderzijde van de auto beschadigd raakt.

 

INDRUKWEKKENDE KRACHT

ERVAAR DE SENSATIE VAN EEN BLOEDSTOLLENDE ACCELERATIE TERWIJL U ALLES PERFECT ONDER CONTROLE HEBT: DANKZIJ DE VOORUITSTREVENDE TECHNIEK EN INNOVATIEVE VEILIGHEIDSSYSTEMEN VAN DE GRAND CHEROKEE SRT KUNT U DE 468 PK VAN DE HEMI V8-MOTOR AANSPREKEN ZONDER GRIP OF STABILITEIT TE VERLIEZEN.

De SRT is direct herkenbaar aan zijn nieuwe, agressievere front. Maar de belangrijkste veranderingen hebben onderhuids plaatsgevonden: permanente vierwielaandrijving, adaptieve schokdempers, Bremboremmen en Pirelli P Zero-banden zorgen ervoor dat u het potentieel van de ultrasterke V8-motor ten volle kunt benutten. Het SelecTrac® 4WD-systeem kent vijf instelmogelijkheden voor verschillende rijomstandigheden, terwijl het uit de racewereld afkomstige Launch Control-systeem het mogelijk maakt op gecontroleerde wijze vanuit stilstand weg te sprinten, waarbij de wijzer van de snelheidsmeter in minder dan 5 seconden de 100 km/h bereikt.

De Grand Cherokee SRT heeft een uiterst sportief interieur vol fraaie en exclusieve details. De geheel nieuwe stoelbekleding in zwart leder wordt gecompleteerd door een in SRT-stijl uitgevoerde versnellingspookknop en een SRT-stuurwiel met vlakke onderzijde. Op de racerij geïnspireerde stoelen, carbon sierlijsten en een 7-inch informatiedisplay met G-krachtweergave maken het interieur tot een opwindende cockpit voor een ultieme rijervaring.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor nadere informatie of het maken van een proefrit kunt u uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen door op onderstaande afbeelding te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle illustraties en gegevens in deze pagina komen overeen met de stand van zaken op het moment van redactiesluiting. Wij behouden ons het recht voor om van tijd tot tijd, zonder voorafgaande aankondiging of enige verplichting, wijzigingen door te voeren in prijzen, specificaties, kleuren en materialen, alsook om de te voeren model en samenstelling aan te passen of uit het programma te nemen indien dit vanuit het oogpunt van productverbetering of om design- en/of marketingtechnische redenen noodzakelijk wordt geacht. Aan de hier verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Zoek een occasion

Het laatste nieuws

VIJF STERREN WAARDERING

Koenen’s Autobedrijf B.V. behaald wederom de vijf sterren waardering. Koenen’s Autobedrijf heeft zich blijkbaar ...

Lees verder >> Meer nieuws