Nieuwe Subaru BRZ

BLIJF DICHT BIJ WAT BELANGRIJK IS

 

 

 

Het leven bestaat niet enkel uit werk. Af en toe moet er ook ruimte voor vermaak zijn. De SUBARU BRZ is gemaakt om plezier te geven, altijd en overal. Met de rijbelevenis van een pure sportauto tijdens elke rit, voegt de SUBARU BRZ plezier aan elke dag toe. Hij zorgt ervoor dat simpele dingen, zoals het rijden door een bocht een genot worden, zodat u niet vergeet wat het allerbelangrijkst is: genieten van het leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RIJ MET DE WIND.

De gewelfde vormen van de SUBARU BRZ trekken niet alleen de aandacht, maar zijn ook ontworpen om de lucht te doorklieven. Onder het gestroomlijnde silhouet gaan de lichtgewicht materialen schuil waaruit de SUBARU BRZ is opgebouwd. Bocht na bocht lijkt de auto geen weerstand van de lucht te ondervinden. De geraffineerde aerodynamische details en het lage totaalgewicht dragen ook bij aan de levendige en directe handling.

 • Aerodynamische carrosserie
  De vloeiende lijnen zijn er niet alleen voor de uitstraling. Dankzij het geavanceerde design heeft de SUBARU BRZ een zeer lage Cw-waarde van slechts 0,27*. (* Waarde gemeten op auto met optioneel aeropakket overeenkomstig standaard meetprocedures van Fuji Heavy Industries Ltd).

 

 

ECHTE BALANS GEVONDEN

De basis onder de adembenemende handlingeigenschappen van de SUBARU BRZ vormt het stijve chassis. Het intelligente design maakt een lage plaatsing van de SUBARU boxermotor mogelijk. Samen met het lichte en uitgebalanceerde chassis resulteert dit in een lager zwaartepunt. En dat levert weer een bijdrage aan de buitengewone wendbaarheid en stabiliteit voor een unieke rijbeleving.

 • Performance-wielophanging
  De volledig onafhankelijke wielophanging zorgt ervoor dat de wendbaarheid en responsiviteit van de SUBARU BRZ optimaal tot hun recht komen. De MacPherson-veerpoten voor leveren een bijdrage aan de maximale stijfheid en het gevoel van optimale controle doordat ze het mogelijk maken de SUBARU boxermotor nog lager in het chassis te monteren. En de double wishbone-achterwielophanging verwerkt moeiteloos alle oneffenheden, zonder dat dit ten koste gaat van de controle.
 • Torsen* LSD
  Optimale controle in elke bocht – daarmee onderscheidt een SUBARU BRZ Sport Premium zich van andere auto’s. Een geavanceerd Torsen*-Limited-Slip Differential – hetzelfde type dat gebruikt wordt op de high-performance WRX STI – zorgt ervoor dat je in snelle bochten beter op koers blijft en verbetert tegelijkertijd het comfort en de controle op slechte wegen. (* Torsen is een geregistreerd handelsmerk van de JTEKT Corporation).

 

ONTWORPEN OM HET HART TE RAKEN

ALTIJD VASTE GROND ONDER DE VOETEN.
Opwindende prestaties kunnen veiligheidsaspecten soms overschaduwen, maar we hebben de SUBARU BRZ uitgerust met een uitgebreid beschermingssysteem om te bewijzen dat jouw veiligheid centraal stond bij het design. De Vehicle Stability Control houdt je op koers, terwijl jij en je passagiers omringd zijn door beschermende airbags en ringvormige, versterkte frames. Dit alles zorgt voor vertrouwen bij het rijden.

DE COMMANDOPOST.
Bij de ergonomie staat de bestuurder centraal, iets waar je elke rit weer van geniet. Met het stuurwiel perfect binnen handbereik en de optimaal geplaatste versnellingspook met korte schakelwegen houd je jouw SUBARU BRZ moeiteloos onder controle. Het sportief vormgegeven instrumentenpaneel zorgt ervoor dat je in één oogopslag over alle informatie beschikt die je nodig hebt.

 • Responsieve transmissie
  De handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen maakt een uiterst actieve rijstijl mogelijk, dankzij de korte schakelwegen en het superieure schakelgevoel. De eveneens leverbare automatische transmissie met 6 versnellingen heeft shift paddles, een beveiliging tegen ongeoorloofd terugschakelen en twee verschillende schakelmodi voor prestaties die altijd bij je stemming passen.

 

 

WAAR PASSIES SAMENKOMEN.

Zodra je plaatsneemt in een SUBARU BRZ ervaar je het. Iedere sportieve enthousiasteling voelt intuïtief aan dat alles in het interieur gericht is op een optimaal contact tussen bestuurder en auto en op maximale controle. De sportieve kuipstoelen met Alcantara®*1 -inzetten bieden perfecte ondersteuning in snel genomen bochten. De neerklapbare achterstoelen zorgen voor extra bagageruimte. (*1 Alcantara is een geregistreerd handelsmerk van Alcantara S.p.A).

 • Neerklapbare achterstoelen
  Zoveel praktische bruikbaarheid verwacht je niet van een pure sportwagen, maar als de achterstoelen neergeklapt zijn, is er voldoende ruimte voor een set racebanden of twee golftassen.

 

 

 

 

 

 

 • Lederen/Alcantara®*1-bekleding
  De sportieve voorstoelen, leverbaar met hoogwaardig lederen bekleding en stroeve Alcantara®*1- inzetten, houden je in de bocht perfect op je plaats. De sportstoelen zorgen ook voor een lagere zitpositie, waardoor het zwaartepunt van de auto nog verder verlaagd wordt.  (*1 Alcantara is een geregistreerd handelsmerk van Alcantara S.p.A).

 

 

 

 

 

SPORTWAGENAANDRIJFLIJN

Door de symmetrische plaatsing ligt de krukas van de SUBARU boxermotor perfect in lijn met de aandrijfas, voor een buitengewone stabiliteit en dynamische wendbaarheid. Dankzij de achterwielaandrijving konden we de motor verder naar achteren plaatsen. Dit geeft je een perfecte controle over je auto in de bocht. We hebben dit wendbare platform gecombineerd met een nieuw ontworpen quickratio-stuurinrichting die zo afgestemd is dat hij uiterst exact en direct reageert op jouw stuurcommando’s.

 • SUBARU boxermotor
  De SUBARU boxermotor brengt de precisie en sensatie waar de SUBARU boxermotor voor staat op een ongeëvenaard niveau. We hebben deze 2.0 liter motor compacter gemaakt en zowel lager in het chassis als dichter bij de bestuurder geplaatst. Het is de eerste motor van dit type met directe én indirecte brandstofinspuiting: deze techniek verbetert zowel de gasrespons als het brandstofverbruik. Het is een uniek ontwerp dat garant staat voor ongekend rijplezier.
 • Vermogen
  Deze 200 pk sterke motor wordt graag op toeren gejaagd. Met het hoge maximumtoerental, de vlakke koppelkromme en een vermogen van 100 pk per liter kom je nooit vermogen tekort, wat het toerental ook is. Je hebt de beschikking over meer opwinding, met minder effecten op het milieu. MAX VERMOGEN: 147 kW (200 pk) /7.000 omw/min MAX. KOPPEL: 205 Nm (20,9 kgm) / 6.400 – 6.600 omw/min BRANDSTOFVERBRUIK: 7,8 l/100 km* (6MT), 7,1 l/100 km* (6AT) CO2-EMISSIE: 180 g/km* (6MT), 164 g/km* (6AT). (* Brandstofverbruik en CO2-emissie: volgens EC715/2007-EC136/2014W).
 • Laag zwaartepunt
  We hebben onszelf de uitdaging gesteld het zwaartepunt van de SUBARU BRZ zo laag mogelijk te maken, omdat dat de meest opwindende handling oplevert. Elk element van de auto, van het vlakke boxermotorconcept tot de daklijn en de zitpositie, levert een bijdrage aan het lage zwaartepunt van de SUBARU BRZ, dat door vrijwel geen enkele betaalbare auto wordt geëvenaard.

 

TECHNISCHE KENMERKEN

 • Ringvormige verstevigingsframes
  De SUBARU BRZ biedt naast een optimale controle een net zo optimale bescherming. Het frameontwerp zorgt voor een uiterst sterk passagierscompartiment, met verstevigingen tussen dak en portieren, stijlen en bodemplaat. Dit design, ondersteund door het veelvuldig gebruik van high-tensile staal, helpt bij het afvoeren van de botsingsenergie, weg van de inzittenden, in geval van een aanrijding.
 • Lichtgewicht carrosserie
  Eenvoud in design en het veelvuldig gebruik van high-tensile staal hebben een bijdrage geleverd aan het verlagen van het gewicht en tegelijkertijd het chassis stijver en preciezer gemaakt. Verder levert ook de aluminium motorkap een bijdrage aan de gewichtsreductie, waardoor het zwaartepunt nog lager is komen te liggen.
 • Uitstekend zicht
  Een auto die sensationeel rijdt moet ook zelfvertrouwen inboezemen. Het doordachte interieurdesign zorgt voor een buitengewoon zicht rondom – waardoor jij de omgeving beter in de gaten kunt houden.
 • Vehicle Stability Control
  Dit geavanceerde elektronische systeem maakt gebruik van een groot aantal sensoren – voor het remsysteem, de stuurinrichting en de gierbeweging – die je helpen de controle te behouden als je de grenzen verkent van de SUBARU BRZ.
 • SRS* airbags
  Superieure controle en optimaal zicht zijn onlosmakelijk verbonden met de SUBARU BRZ. Toch is het ook een geruststellende gedachte dat als er wat fout mocht gaan, je optimaal beschermd bent door airbags voor, side airbags en curtain airbags, die tot de standaarduitrusting behoren. Verder is de SUBARU BRZ standaard voorzien van een knie-airbag die de benen van de bestuurder beschermt. (* SRS: Supplemental Restraint System. Effectief indien gebruikt in combinatie met de veiligheidsgordels).

UITRUSTING

 1. Koplampsproeiers
  De pop-up koplampsproeiers spuiten de koplampen onder hoge druk schoon en zorgen op deze manier bij slechte weersomstandigheden voor optimaal zicht.
 2. Mistlampen
  De Multi-reflector mistlampen vergroten de veiligheid. De lampen zorgen bij mist voor een brede, lage lichtbundel die minder verblinding veroorzaakt.
 3. 17 inch lichtmetalen velgen
  Zo licht van gewicht als onderscheidend, elke SUBARU BRZ Sport Premium wordt met 17-inch lichtmetalen velgen uitgerust, die het onafgeveerde gewicht verlagen en jouw gevoel voor stijl benadrukken.
 4. Achterspoiler
  De achterspoiler geeft een sportief accent en luchtweerstand wordt een simpel spel voor de SUBARU BRZ.
 5. Schakelpaddles
  Snel en gemakkelijk schakelen met een simpele beweging van de vingertoppen op de uitvoeringen met automatische transmissie.
 6. Keyless Entry met startknop
  Start jouw SUBARU BRZ Sport Premium en houd de sleutel in je zak.
 7. Automatische dual-zone climate control
  Dit geavanceerde climatecontrol-systeem maakt een afzonderlijke persoonlijke temperatuurinstelling voor bestuurder en passagier mogelijk.
 8. USB en externe audio aansluiting
  Op de USB-aansluiting kun je een willekeurig USB-apparaat aansluiten. Via het audiosysteem van de auto kun je dan luisteren naar de opgeslagen muziekbestanden. Of je maakt gebruik van de 3,5 mm-plug voor het aansluiten van diverse draagbare muziekspelers.

 

 

MODELLENAANBOD

SUBARU BRZ Sport Premium

 • AFMETINGEN: L x B x H: 4.240 x 1.775 x 1.320 mm ( Meting inclusief antenne. De dakhoogte is 1.285 mm)
 • MOTOR: boxer, 4-cilinder, DOHC 16-kleps benzine
 • CILINDERINHOUD: 1,998 cc
 • MAX. VERMOGEN: 147 kW (200 pk)/7.000 omw/min
 • MAX. KOPPEL: 205 Nm (20,9 kgm)/6.400 – 6.600 omw/min
 • TRANSMISSIE: handgeschakelde 6-versnellingsbak of automatische 6-versnellingsbak, achterwielaandrijving

 

 

SYMMETRICAL ALL-WHEEL DRIVE

Rijdend in de SUBARU is er weinig dat uw rijplezier kan bederven. Dat komt omdat u in de SUBARU beschikt over de grote bodemvrijheid van een SUV, het lage zwaartepunt en de balans van een sportieve sedan en Symmetrical AWD. In combinatie met de SUBARU boxermotor, voor een bijna perfect symmetrische lay-out, resulteert dit in een opwindende vermogensafgifte en buitengewone tractie en zorgt het voor balans en stabiliteit, voor totale controle onder steeds wisselende omstandigheden. Het resultaat is een unieke auto die garant staat voor een optimale gemoedsrust en maximaal zelfvertrouwen – en dat is de essentie van de Subaru-rijervaring.

 

 

 

 

LINEARTRONIC + Active Torque Split AWD
De SUBARU met de Lineartronic Continu Variabele Transmissie schittert met een bijzonder goede respons en efficiency. Deze compacte en lichte transmissie levert een grote bijdrage aan een laag brandstofverbruik door de motor in zijn meest gunstige toerenbereik te houden waardoor het momentum, dat vaak wegvalt tijdens het schakelen, behouden blijft. In samenwerking met de Lineartronic stuurt de Active Torque Split AWD onder normale omstandigheden 60% van het koppel naar de voorwielen en 40% naar de achterwielen. Als de situatie er om vraagt, reageert het systeem direct door de koppelverdeling over de voor- en achterwielen en de transmissie te regelen. Dat vergroot de stabiliteit van het AWD-systeem nog meer en zorgt voor een veilige en levendige rijervaring.

 

 

 

WIJ BESCHERMEN U –

Safety first – Primaire, Actieve, Preventieve en Passieve Subaru veiligheid

We formuleren het zo:

de beste manier om ongelukken te overleven,

is ervoor te zorgen dat ze niet gebeuren.

 

Klik om de Primaire, Actieve, Preventieve en Passieve Subaru veiligheid te bekijken.

 

 

 

 

Voor nadere informatie of het maken van een proefrit kunt u uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen door op onderstaande afbeelding te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle illustraties en gegevens in deze pagina komen overeen met de stand van zaken op het moment van redactiesluiting. Wij behouden ons het recht voor om van tijd tot tijd, zonder voorafgaande aankondiging of enige verplichting, wijzigingen door te voeren in prijzen, specificaties, kleuren en materialen, alsook om de te voeren model en samenstelling aan te passen of uit het programma te nemen indien dit vanuit het oogpunt van productverbetering of om design- en/of marketingtechnische redenen noodzakelijk wordt geacht. Aan de hier verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Zoek een occasion

Het laatste nieuws

VIJF STERREN WAARDERING

Koenen’s Autobedrijf B.V. behaald wederom de vijf sterren waardering. Koenen’s Autobedrijf heeft zich blijkbaar ...

Lees verder >> Meer nieuws