Nieuwe Subaru Impreza

WELKOM IN HET ACTIEVE LEVEN.

 

 

 

Maak kennis met de volledig nieuwe Impreza. Met zijn betrouwbaarheid en veiligheid waarop u kunt rekenen en zijn opwindende prestaties, vormt de all-new Impreza de basis voor uw actieve leven. De Impreza inspireert de mensen om eropuit te trekken en een productiever en aangenamer leven te leiden alsook elke dag en elke gelegenheid zinvoller te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WENDBAAR, VEELZIJDIG EN STIJLVOL. NET ALS U.

Zo leuk als de Impreza is om in te rijden, zo leuk is hij ook om naar te kijken. De nieuwe Impreza combineert geraffineerd vakmanschap en veiligheid om alle zintuigen te behagen. Elke ronding, elk oppervlak en elk stijlelement heeft een duidelijke en specifieke reden, zowel qua vorm als qua functionaliteit. Het is een geavanceerde en geëvolueerde uitdrukking van het Subaru-ontwerp, en een rolmodel van alles waar de Impreza altijd al voor gestaan heeft.

 

 

 

 

 

 

EEN VOLLE AGENDA. LEEF TEN VOLLE.

Waar u ook naartoe gaat, wat u ook doet, de compleet nieuwe Impreza voorziet u en uw passagiers van veiligheid en functionaliteit. Ondersteund door Subaru’s kerntechnologie biedt de Impreza comfort en gemoedsrust aan bestuurder en passagiers. Als betrouwbare levensgezel zorgt de Impreza voor vertrouwen, ongeacht wat er op uw pad komt.

 

 

 

 

 

 

ALLE WEGEN LEIDEN NAAR PLEZIER.

 

 

 

 

 

VEELZIJDIG ONTWERP VOOR AL WAT U GRAAG DOET.

Voor ambitieuze mensen is kofferruimte belangrijk. Of het nu voor professionele doeleinden is of voor uw vrijetijdsbestedingen, de nieuwe Impreza is voldoende ruim voor al uw benodigdheden. Met voldoende bagageruimte om minstens 3 golftassen* in te laden, zet de Impreza u aan om optimaal van het leven en van elke kans die u krijgt, te genieten, zodat u minder tijd besteedt aan planning en meer aan ontspanning. (* Met 9,5-inch golftassen, met achterzetels rechtop).

Bagageruimte
Vooral de bagageruimte is handig in gebruik. Met een bredere opening en een breder compartiment, is de veelzijdigheid van dit 5-deurs model als segmentleider een match voor elke actieve levensstijl.

 

 

 

STIJL , COMFORT EN PLEZIER VOOR IEDEREEN.

Het nieuwe verfijningsniveau geeft de all-new Impreza een rustig interieur, rijk aan zacht gesculptuurde oppervlakken en zorgvuldige aandacht voor detail. De Impreza handhaaft elegantie en sportiviteit, terwijl de cabine een ruimer gevoel geeft. Alle passagiers kunnen van de ruime voor- en achterzitplaatsen genieten, zelfs tijdens lange ritten.

 1. Elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak*1
  Het schuifdak van de all-new Impreza laat licht in het passagierscompartiment voor een aangename en comfortabele rit voor iedereen. (*1 Standaard op Premium versie).
 2. Centrale armsteun achterin.*2
  Het interieur van de nieuwe Impreza biedt alle passagiers veel comfort. Er zijn onder meer bekerhouders in de centrale armsteun achterin. (*2 Standaard op Comfort en Premium versie).
 3. Voorzetels
  De stijlvolle voorzetels van de nieuwe Impreza bieden veel ondersteuning, comfort en gemoedsrust.

 

BLIJF IN CONTACT. VOEL U VERBONDEN.

We leven in een snelle wereld. Daarom is de nieuwe Impreza uitgerust met een volledig vernieuwd infotainmentsysteem dat u verbonden maakt waar u ook heen gaat. Een centraal 8-inch*1 touchscreen scherm biedt toegang tot navigatie*2 en audio. Gelijktijdig informeert een multifunctioneel display de bestuurder over de belangrijkste voertuigstatistieken. Connectiviteit tussen het centrale hoofdscherm, het meterdisplay*3, en het multifunctionele display komt uw gemak en veiligheid ten goede en verhoogt het plezier. U verbonden voelen en alles onder controle hebben – zo voelt u zich altijd in de Impreza.

 1. Apple CarPlay*4 en Android Auto™*5
  Gebruik de momenteel meest populaire apps met Apple CarPlay*4 en Android Auto*5. Spraakherkenningsmogelijkheden laten handsfree gebruik toe. Hierdoor bent u minder afgeleid wanneer u op de weg bent en blijft iedereen veilig.
 2. Multifunctioneel display*1
  Het 6,3-inch multifunctionele LCD-scherm bovenaan het instrumentpaneel verstrekt u en uw passagiers nuttige informatie via een makkelijk te begrijpen weergave. Wanneer het navigatiesysteem in gebruik is, verbindt het zich met het multifunctionele display en toont stap-voor-stap-informatie bij het naderen van kruis- en draaipunten.
 3. Meterdisplay*1
  Een makkelijker zichtbaar groter 4,2-inch LCD kleurenscherm helpt u nuttige rij-informatie in een oogopslag te begrijpen waardoor u uw ogen op de weg kunt houden.
 4. Achteruitrijcamera*1
  Manoeuvreer met handig gemak de nieuwe Impreza in nauwe plekken in de stad. Wanneer u in achteruit schakelt, wordt een live kleurenbeeld weergegeven op het hoofdunitscherm waarop richtlijnen u helpen bij het parkeren.
 5. SUBARU STARLINK*1*6
  Het SUBARU STARLINK*1*6 systeem verleent veilige toegang tot internetradio, apps en meer via het touchscreen of via spraakbesturing.

*1 Standaard op Comfort en Premium versies. *2 Standaard op Premium versie. *3 Connectiviteitsfunctie is enkel beschikbaar op versies met een 4,2-inch meterscherm, zijnde Comfort en Premium versie. *4 Apple Car Play is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de V.S. en andere landen. *5 AndroidTM en Android AutoTM zijn handelsmerken van Google Inc. *6 De bestuurder is zelf altijd verantwoordelijk voor veilig en oplettend rijgedrag. Bedien het touchscreen niet tijdens het rijden. Aan het gebruik kunnen kosten verbonden zijn.

 

SUBARU KERNTECHNOLOGIE

Subaru’s kerntechnologie identificeert het merk en geeft u het unieke rijgevoel dat u alleen in een Subaru kunt vinden. Via deze kernsystemen leven Subaruvoertuigen hun normen qua prestaties, comfort, veiligheid en betrouwbaarheid na en wordt de belofte om alle passagiers genot en gemoedsrust te bieden, gehouden.
SUBARU BOXERMOTOR
Een boxermotor is een motorconfiguratie waarin de zuigers 180 graden uit elkaar staan en naar elkaar toe bewegen in een horizontale richting. Subaru is al meer dan 50 jaar trouw aan de SUBARU BOXER motor omwille van de vele voordelen ten opzichte van andere motortypen, waardoor duurzaamheid en betrouwbare prestaties in de Subaru voertuigen worden gewaarborgd. EXTRA STABILITEIT – De vlakkere bouw van de motor en het lagere zwaartepunt zorgen voor een betere stabiliteit bij zijwaartse bewegingen dan andere ontwerpen. LANGE LEVENSDUUR – Het horizontale ontwerp van de motor beschikt over een inherente stijfheid en zelfbalancerend effect waardoor minder trillingen geproduceerd worden dan bij andere motortypes.

 

 

 

SYMMETRICAL ALL-WHEEL DRIVE (AWD)
Het Symmetrical AWD van Subaru verdeelt de kracht naar alle wielen voor een betere tractie op natte en gladde wegen. Door in een horizontaal symmetrisch vlak te liggen, heeft dit systeem een uitgebalanceerd en laag zwaartepunt voor een stabielere en veiligere rit.

 

 

 

 

 

 

LINEARTRONIC + ACTIVE TORQUE SPLIT AWD
De Lineartronic Continu Variabele Transmissie past zich aan elke verhouding in zijn bereik aan voor soepele en traploze hernemingen die de motor in zijn meest efficiënte toerental houden voor doeltreffende en zachte acceleratie en rijprestaties, plus een betere brandstofefficiëntie. In samenwerking met de Lineartronic stuurt het Active Torque Split AWD-systeem van Subaru een standaard koppel van 60% naar de voorwielen en 40% naar de achterwielen. Indien nodig, wordt de koppelverdeling aangepast tot een 50/50 verdeling als reactie op real-time tractieomstandigheden.

 

 

 

 

 

SUBARU GLOBAL PLATFORM
Het Subaru Global Platform (SGP) is het onderliggende platform dat als basis zal dienen voor de nieuwe generatie Subaru voertuigen. Door veiligheid en prestaties in alle opzichten te verbeteren, gaat het platform verder dan gewoon het leveren van betere prestaties. Het geeft een rijgedrag dat u enkel in een Subaru kunt vinden. Het is de toekomst van Subaru, en biedt nóg meer plezier en gemoedsrust aan alle bestuurders en passagiers. A – Meer rijplezier – Dankzij een meer responsieve bediening kan de bestuurder de auto naar wens sturen, waardoor gevaar makkelijker vermeden wordt. Dit resulteert in een wagen die veiliger en leuker is om mee te rijden, zelfs tijdens lange reizen. B – Rijcomfort – Het stevige chassis, de ophanging en de stabilisatoren absorberen op doeltreffende wijze schokken van de weg en verbergen ongelijke oppervlakken. Hierdoor ontstaat meer comfort en treedt vermoeidheid tijdens lange ritten later op. C – Comfortabele binnenruimte – Onaangename trillingen en geluiden werden geminimaliseerd om alle passagiers een aangename rit te verzekeren. Verbeteringen aan de ophanging en een erg sterk chassis resulteren in een comfortabele binnenruimte voor iedereen.

 

SUBARU’S UNIEKE DRIVER ASSIST TECHNOLOGY

Bij Subaru geloven we in ALL-AROUND VEILIGHEID en een belangrijk onderdeel daarvan is Pre-Collision Safety, waarbij alles in het werk wordt gesteld om te voorkomen dat er een ongeval gebeurt. Daarom hebben we EyeSight*1 ontwikkeld, Subaru’s baanbrekende Driving Support-systeem. Net als een tweede paar ogen op de weg vóór de auto maakt EyeSight gebruik van twee stereocamera’s die driedimensionale kleurenbeelden vastleggen met een buitengewone beeldherkenning, bijna net zo goed als het menselijk oog. Door de beelden van beide camera’s te gebruiken om nauwkeurig de vorm, de snelheid en de afstand te bepalen, kunnen niet alleen voertuigen worden gedetecteerd, maar ook motorfietsen, fietsen en voetgangers.*2 Bij het signaleren van potentieel gevaar wordt de bestuurder gewaarschuwd en wordt er indien nodig afgeremd, om te helpen een aanrijding te voorkomen. Dankzij veiligheidsmaatregelen als deze ontlast EyeSight de bestuurder en wordt het gevoel van veiligheid in de Impreza vergroot.

 1. ADAPTIVE CRUISE CONTROL EyeSight*1 – handhaaft niet alleen de door de bestuurder ingestelde snelheid, zoals een conventionele cruise control dat doet. Als het systeem een voorligger signaleert, regelt de Adaptive Cruise Control de snelheid zodat een van tevoren ingestelde afstand tot de voorligger bewaard blijft. Het regelt de motor, de transmissie en het remsysteem om uw snelheid af te stemmen op de snelheid van het overige verkeer over een breed snelheidsbereik van ongeveer 0 tot 180 km/h. De Adaptive Cruise Control is ontworpen voor gebruik op snelwegen en vergelijkbare wegen en detecteert een voorligger en zijn remlichten. Het systeem helpt bij het regelen van de snelheid in druk verkeer op de snelweg en vergroot zo het comfort en het gebruiksgemak bij lange ritten.
 2. LANE SWAY EN DEPARTURE WARNING – Als u vermoeid bent en slingerend over een rijstrook rijdt, dan helpt Lane Sway Warning u om alert te blijven door middel van een geluid- en lichtsignaal. Lane Sway Warning werkt bij een snelheid van ongeveer 60 km/h en hoger. Als u rijdend met een snelheid van ongeveer 50 km/h of hoger per ongeluk de rijstrookmarkering overschrijdt zonder dat u de richtingaanwijzer hebt gebruikt, dan waarschuwt Lane Departure Warning u voordat u uw rijstrook verlaat.
 3. LANE KEEP ASSIST – Terwijl u op snelwegen rijdt, houdt de rijbaanassistent door middel van stereocamera’s de markeringen in de gaten en bemerkt het systeem wanneer de auto de rijbaan dreigt te verlaten. Bij snelheden van ongeveer 65km/u of meer helpt het systeem met sturen om het ongewenst verlaten van de rijbaan te voorkomen.
 4. LEAD VEHICLE START ALERT – Als u stilstaat en EyeSight signaleert dat de voorligger weer in beweging is gekomen, dan waarschuwt Lead Vehicle Start Alert de bestuurder actie te ondernemen door middel van een zoemer en een knipperende indicator.
 5. PRE-COLLISION BRAKING SYSTEM*2 – Het Pre-collision Braking System kan de bestuurder waarschuwen met een zoemer en een waarschuwingslampje in het instrumentenpaneel bij een dreigende frontale aanrijding met een voertuig of een ander obstakel. Als de bestuurder geen actie onderneemt om de aanrijding te voorkomen, dan kan het systeem het remsysteem activeren om de gevolgen van de aanrijding te beperken of, indien mogelijk, de aanrijding te voorkomen. Als de bestuurder wel actie onderneemt om de aanrijding te voorkomen, dan kan Pre-Collision Brake Assist de bestuurder daarbij helpen.
 6. PRE-COLLISION THROTTLE MANAGEMENT – Als EyeSight een obstakel signaleert voor de auto en u de transmissie in stand D zet in plaats van stand R, dan laat het Pre-collision Throttle Management System een aantal korte piepsignalen horen, knippert er een waarschuwingslampje en wordt het motorvermogen beperkt om u te helpen om een frontale aanrijding te voorkomen.

*1 EyeSight is een hulpsysteem dat mogelijk niet onder alle omstandigheden optimaal werkt. De bestuurder is zelf altijd verantwoordelijk voor veilig en oplettend rijgedrag en naleving van de verkeersregels. De effectiviteit van het systeem is afhankelijk van vele factoren, waaronder de onderhoudsconditie van de auto, het weer en de wegomstandigheden. Raadpleeg de handleiding voor alle details over de werking van het systeem en de beperkingen van EyeSight inclusief de functies in deze brochure.
*2 Het Pre-collision Braking System werkt mogelijk niet onder alle omstandigheden. Afhankelijk van het snelheidsverschil met andere objecten, de hoogte van het object en andere omstandigheden, wordt mogelijk niet voldaan aan alle voorwaarden die noodzakelijk zijn om EyeSight optimaal te laten werken. Zichtbereik van EyeSight (geen werkelijke weergave)

 

WIJ BESCHERMEN U O.A. DOOR:

WHIPLASH-VERZACHTENDE VOORZETELS
Dankzij een comfortverhogend ontwerp en door de bestuurder het gevoel te geven beter in de zetel te zitten om meer controle te hebben, helpen deze zetels ook de mogelijkheid op whiplash als gevolg van een eventuele aanrijding te verminderen.

SUPPLEMENTAL RESTRAINT SYSTEM (SRS)*3 AIRBAGS
SRS*3 airbags vooraan, SRS*3 zijairbags voorin, SRS*3 gordijnairbags en een SRS*3 knie-airbag zitten standaard op de all-new Impreza om alle inzittenden een hoger
beschermingsniveau te bieden ingeval van een aanrijding. *3 SRS: Supplemental Restraint System. Effectief indien gebruikt in combinatie met de veiligheidsgordels.

RINGVORMIG VERSTEVIGINGSFRAME
Het ringvormige verstevigingsframe maakt gebruik van stalen panelen met hoge treksterkte en heeft een efficiëntere energieabsorptie bij impacten vanuit alle richtingen.

BESCHERMING PASSAGIERSCOMPARTIMENT
Door nu lager dan ooit te zitten dankzij het lage zwaartepunt van het SGP, zijn de motor en versnellingsbak zo ontworpen om bij een frontale aanrijding onder het inzittendencompartiment te schuiven.

Safety first – Primaire, Actieve, Preventieve en Passieve Subaru veiligheid

 

 

We formuleren het zo:

de beste manier om ongelukken te overleven,

is ervoor te zorgen dat ze niet gebeuren.

 

Klik om de Primaire, Actieve, Preventieve en Passieve Subaru veiligheid te bekijken.
 

 

 

Impreza 1.6i-S EyeSight

 • AFMETINGEN – L x B x H: 4.460 x 1.775 x 1.480 mm
 • MOTOR – Horizontaal geplaatst, benzine, 4-cilinder, DOHC 16 kleppen
 • CILINDERINHOUD – 1.600 cc
 • MAX. VERMOGEN – 84 kW (114 pk) / 6.200 tpm
 • MAX. KOPPEL – 150 Nm / 3.600 tpm
 • TRANSMISSIE – Lineartronic CVT automaat, vierwielaandrijving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor nadere informatie of het maken van een proefrit kunt u uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen door op onderstaande afbeelding te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle illustraties en gegevens in deze pagina komen overeen met de stand van zaken op het moment van redactiesluiting. Wij behouden ons het recht voor om van tijd tot tijd, zonder voorafgaande aankondiging of enige verplichting, wijzigingen door te voeren in prijzen, specificaties, kleuren en materialen, alsook om de te voeren model en samenstelling aan te passen of uit het programma te nemen indien dit vanuit het oogpunt van productverbetering of om design- en/of marketingtechnische redenen noodzakelijk wordt geacht. Aan de hier verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Zoek een occasion

Het laatste nieuws

VIJF STERREN WAARDERING

Koenen’s Autobedrijf B.V. behaald wederom de vijf sterren waardering. Koenen’s Autobedrijf heeft zich blijkbaar ...

Lees verder >> Meer nieuws