Nieuwe Subaru WRX STi

EIS ALTIJD MEER.

 

 

 

Doe meer waar u van houdt en maak er geen excuses voor. De WRX STI is gebouwd om u te helpen om het maximale avontuur uit elk moment te halen. Of het nou gaat om de reis, of op bestemming, u bent altijd klaar om alles uit het leven te halen.

Met verrassende opwinding op de weg en ondersteuning van al uw avonturen daarnaast, is de WRX STI in staat om u te brengen wat u nodig heeft in het leven. Dag in dag uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WRX STI

DE ZIEL VAN EEN ATLEET. HET HART VAN EEN KAMPIOEN. DE WEDERGEBOORTE VAN EEN HIGH-PERFORMANCE LEGENDE.
Autosportliefhebbers, waar ook ter wereld, hebben voor het omschrijven van opwindende prestaties maar drie letters nodig: STI. De styling van de WRX STI is nieuw, maar de luchtinlaat op de motorkap en de indrukwekkende, downforce-genererende achterspoiler laten er geen twijfel over bestaan wat voor auto het is, of waar hij voor gebouwd is. Onderhuids draait alles meer dan ooit om betere prestaties en meer kracht.

 

 

 

 

KIES VOOR MINDER…. OF KIES VOOR MEER VERMOGEN. NEEM DE CONTROLE OVER EN ZOEK DE GRENZEN OP.
Vanaf het moment dat u de motor voor het eerst start, smeekt de WRX STI hem de sporen te geven op elk stuk bochtig asfalt dat u maar kunt vinden. Het frame is 40%* stijver geworden voor een ongeëvenaarde controle en om optimaal te profiteren van de brute grip die de buitengewoon uitgebalanceerde Symmetrical AWD-aandrijflijn levert. De op het circuit afgestemde wielophanging geeft meer feedback dan ooit, dankzij de pillow ball-bussen, de stuggere veerconstante, de stijvere stabilisatorstangen voor en achter en de extra steunen op het subframe achter. Deze torsiestijfheid en stabiliteit zorgen ervoor dat de carrosserie 16%* minder overhelt en leveren een bijdrage aan een toename van de zijdelingse versnelling met 7%*. De aandrijflijn is tevens voorzien van een Multimode river’s Control Centre Differential (DCCD), waarmee u de aandrijfkrachten perfect over de voor- en achterwielen kunt verdelen. (* Vergeleken met de WRX STI 2013. Waarden zijn vastgelegd met behulp van standaard meetprocedures van Fuji Heavy Industries Ltd).

 

 

 

HIJ BESCHIKT OVER VOLDOENDE VERMOGEN. U HEEFT HET ZELF IN DE HAND.
Onder de aluminium motorkap van de WRX STI schuilt het geheim van de adembenemende prestaties. Een 2.5 liter SUBARU BOXER-motor met turbo die een vermogen levert van 221 kW en een koppel van 407 Nm, goed voor een ongekende acceleratie. Maar het zijn prestaties die u met SI-Drive kunt aanpassen. U hebt de keuze uit drie verschillende responsniveaus – van soepel en zuinig tot totaal ongeremd. De motor is tevens uitgerust met Dual AVCS (Dual Active Valve Control System), dat een bijdrage levert aan een vlakke koppelkromme over een groot toerenbereik. U houdt de prestaties in toom met de intuïtief aanvoelende 6-versnellingsbak met korte schakelwegen.

 

 

 

 

WRX STI ONTWIKKELING VAN TECHNOLOGIE GERICHT OP PRESTATIES

 • 2.5 LITER DOHC TURBO SUBARU BOXERMOTOR
  Er zijn slechts weinig motoren die dezelfde reputatie hebben op het gebied van pure opwinding op elk wegdek als de 2.5 liter turbo van de WRX STI. Brute kracht gaat naadloos samen met totale stabiliteit zodra de turbo mee gaat doen, zonder het beruchte “turbogat”. Er komt voldoende vermogen vrij dat goed is voor een buitengewoon meeslepende acceleratie. De prestaties van deze motor, die zich gedurende de voorgaande jaren ruimschoots bewezen heeft, zijn voor de WRX STI op een nog hoger niveau gebracht.
 • HANDGESCHAKELDE TRANSMISSIE MET 6 VERSNELLINGEN
  Met zijn korte schakelwegen, soepele en directe bediening en met leder beklede pookknop kunt u, schakelend met de handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen, optimaal genieten van elke beweging van de vuurrode toerentellernaald. Haal met het motortoerental het maximale uit de machtige koppelkromme van het blok en voel tot welke prestaties de WRX STI in staat is zodra u hem de sporen geeft.
 • ACTIVE TORQUE VECTORING
  Deze technologie levert een bijdrage aan een meer precieze handling, waardoor u de auto meer tegen de grens kunt rijden. Als u een bocht in gaat en de zijdelingse g-krachten de limiet naderen, kan het systeem het vermogen gericht naar de wielen sturen, zodat u de voorgenomen rijlijn kunt blijven volgen. Dat betekent dat uw WRX STI directer en communicatiever reageert op uw stuurcommando’s.
 • SPORTCHASSIS
  Jaren van felle competitie, uitgebreide tests en ontwikkelingen op het gebied van materialen en techniek hebben geresulteerd in een nieuw chassisdesign voor de WRX STI. Buitengewone stabiliteit en een flitsende respons stonden centraal bij deze ontwikkeling. Overal in het frame is staal met een hoge treksterkte gebruikt om de torsiestijfheid te verbeteren en de massa van de auto beter onder controle te houden. De wielophanging is afgestemd op uiterst hoge eisen met stijvere stabilisatoren, stuggere veren en verbeteringen zoals pillow ballbussen. Hiermee is op uiterst inventieve wijze een perfecte balans gecreëerd tussen stijfheid en flexibiliteit voor een directe respons en een ongekend gevoel tussen bestuurder, auto en weg.

 

ONTWORPEN VOOR EEN EFFICIËNTE BEDIENING.
Tijdens het rijden op de grens telt iedere polsen oogbeweging. Het interieur van de WRX STI is ontworpen om uw rijervaringen op een nog hoger niveau te brengen doordat u altijd die bedieningsorganen en informatie kunt vinden die u nodig hebt. Het D-vormige stuurwiel zorgt voor een lineaire respons en is voorzien van eenvoudig te gebruiken knoppen voor diverse rijsystemen. De strakke elektroluminiscerendeinstrumenten zijn moeiteloos af te lezen en op het multifunctionele display kunnen talrijke voertuiggegevens worden weergegeven, waaronder de laaddruk in digitale vorm. Om ervoor te zorgen dat u in de ideale positie zit om de auto volledig onder controle te houden, zijn de voorstoelen voorzien van ver doorlopende wangen en Alcantara®*-inzetten. (* Alcantara is een geregistreerd handelsmerk van Alcantara S.p.A).

 

 

 

 

SYMMETRICAL ALL -WHEEL DRIVE
Stabiliteit op de weg zorgt voor een veilig gevoel. Maar stabiliteit zorgt ook voor een opwindende wendbaarheid en optimaal vertrouwen. De superieure wendbaarheid van de modellen van Subaru, waarvan u achter het stuur maximaal kunt profiteren,
is te danken aan het inherent stabiele design van de Symmetrical All-Wheel Drive met SUBARU BOXER-motor. Het unieke design van dit systeem zorgt op een efficiënte manier voor een permanente aandrijving op alle vier wielen voor een betere controle, op elk wegdek en onder alle omstandigheden. Het design maakt het ook mogelijk alle belangrijke componenten in lengterichting in lijn te plaatsen, voor een optimale side-to-side-balans en precieze handling. Ook levert het een bijdrage aan een laag zwaartepunt voor een optimale reactie op stuurcommando’s. De unieke voordelen van Symmetrical AWD maken een buitengewoon communicatieve handling mogelijk en zorgen ervoor dat u gevaarlijke situaties gemakkelijker kunt ontwijken.

 

WRX STI KIES ZELF HET KARAKTER VAN UW AUTO

 • SI-DRIVE
  Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) maakt het mogelijk het karakter van de WRX STI aan te passen aan uw wensen of behoeften. In de Intelligent-modus [I] accelereert de auto vloeiend in relatie tot een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Selecteer de Sport-modus [S] voor een lineaire respons en een optimale beheersing onder alle omstandigheden. Schakel naar de Sport Sharp-modus [S#] voor een maximale respons van de turbomotor. In deze modus reageert de motor het meest direct op het gaspedaal en kunt u het toerental exact regelen in het gehele toerenbereik.
 • MULTI-MODE DCCD
  De Driver’s Control Centre Differential (DCCD) maakt het mogelijk de werking van het middelste sperdifferentieel van de WRX STI te regelen en daarmee de handling te beïnvloeden. Met dit systeem wordt zowel een elektromagnetische multiplaatkoppeling in de tussenbak als de mechanische sper van een differentieel met gelimiteerde slip (LSD – Limited Slip Differential) geregeld. Dit alles voor de verdeling van het aandrijfkoppel over de voor en achterwielen. In de Auto-modus wordt de koppelverdeling optimaal aangepast aan de veranderende omstandigheden, terwijl in de Auto [+]-modus meer vermogen naar de voorwielen gaat voor een betere tractie. In de Auto [-]-modus gaat er meer vermogen naar de achterwielen om krappere bochten te kunnen maken en in de handmatige modus met zes stappen kunt u zelf de handlingeigenschappen van uw voorkeur selecteren.
 • SPORTIEVE INSTRUMENTEN MET LCD-DISPLAY
  De belangrijkste rijinformatie in één oogopslag dankzij deze strakke, gemakkelijk af te lezen instrumenten. Start uw WRX STI en de naalden maken een volledige slag om duidelijk te maken dat de auto staat te popelen om op weg te gaan. Het 3,5 inch display in het midden van het instrumentenpaneel kan aan de persoonlijke voorkeur worden aangepast, zodat u de informatie die u wilt aflezen direct in uw gezichtsveld hebt.
 • MULTIFUNCTIONEEL DISPLAY
  Dit display is zo geplaatst dat u tijdens het rijden nauwelijks afgeleid wordt. Op het display kunt u verschillende soorten informatie aflezen, zodat u op de hoogte blijft van de diverse systemen in uw auto. U kunt er zelfs een digitale drukmeter op laten weergeven, zodat u de werking van de turbo nauwlettend kunt volgen.
 • SUBARU STARLINK*1
  Zoals een ingebouwde smartphone voor uw auto, geeft het SUBARU STARLINK*1 infotainment systeem u toegang tot internetradio, apps en nog veel meer. Stuur het systeem aan met de 7-inch touchscreen, die eruit ziet als een tablet, de knoppen op het stuurwiel of de makkelijk te gebruiken spraaksturing*2. Als u uw favoriete muziek niet kunt vinden, verbindt u simpelweg uw iPhone*3, smartphone of ander muziekapparaat via de USB of AUX-aansluitng. (*1 De bestuurder is altijd verantwoordelijk voor veilig en oplettend rijgedrag. Bedien de touchscreen nooit tijdens het rijden. Kosten voor het gebruik van mobiele data kan van toepassing zijn in bepaalde gebieden. *2 Spraakherkenning is enkel beschikbaar in een aantal talen *3 Apple, iPhone en iPpod zijn geregistreerde merknamen van Apple Inc ).

 

WRX STI HIGH-PERFORMANCE-VEILIGHEID

Als u met de WRX STI de grenzen opzoekt, kunt u vertrouwen op de wetenschap dat Subaru de auto buitengewone veiligheidseigenschappen meegegeven heeft. Zoals de bescherming door het ringvormige versterkte frame dat meer energie kan opnemen en de knie-airbag voor de bestuurder. Dankzij de hulp van Multimode Vehicle Dynamics Control met Active Torque Vectoring en het uiterst krachtige Brembo*-remsysteem, kunt u voorkomen dat u in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Een belangrijke bijdrage daaraan leveren ook de unieke stabiliteit en grip waarvoor de Symmetrical All-Wheel Drive verantwoordelijk is. (* Brembo is een geregistreerd handelsmerk van Brembo S.p.A).

 • MULTI-MODE VEHICLE DYNAMICS CONTROL
  Multi-mode Vehicle Dynamics Control (VDC) helpt u te beschermen tegen een dreigend verlies van controle en biedt drie verschillende modi voor flexibele prestaties. In de Normal-modus is het systeem volledig in werking. Door de Traction-modus in te schakelen wordt de drempel voor ingrijpen verhoogd, zodat u uw controle en het aandrijfkoppel naar de wielen kunt maximaliseren. U kunt zelfs de Off-modus selecteren om het Vehicle Dynamics Control-systeem helemaal uit te schakelen.
 • AIRBAGS
  De WRX STI is voorzien van SRS*4 airbags voor, zij-airbags voor en gordijnairbags, en van een knie-airbag die de onderste ledematen van de bestuurder helpt te beschermen. (*4 SRS: Supplemental Restraint System. Effective when used in conjunction with seatbelts).
 • GEAVANCEERD REMSYSTEEM
  De WRX STI is uitgerust met technologieën die zorgen voor een betere remwerking en een grotere mate van veiligheid voor u. Brake Assist helpt u bij een noodstop met het realiseren van de maximale remvertraging. De Brake Override-functie voorkomt ongewilde acceleratie als het rem- en gaspedaal gelijktijdig worden ingetrapt door het overrulen van het gaspedaalcommando.
 • BREMBO*5 MULTIFUNCTIONEEL DISPLAY REMSYSTEEM
  Dé naam op high-performance-remgebied, Brembo*5 produceert uiterst krachtige remsystemen die perfect passen bij het rijden met hoge snelheden. De grote remklauwen en geventileerde remschijven zorgen voor extra precisie en controle als u met uw WRX STI de grenzen opzoekt. (*5 Brembo is a registered trademark of Brembo S.p.A).
 • TECHNOLOGY PACKAGE*6
  Voor extra oplettendheid en zicht, bevat het Technology Package twee innovatieve nieuwe features – grootlicht assistent (GLA) en Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD). GLA kan automatisch tussen grootlicht en dimlicht wisselen, afhankelijk van wegomstandigheden zoals tegemoetkomend verkeer en snelheid, waardoor u en uw medeweggebruikers meer zicht hebben op de weg. SRVD maakt gebruik van sensoren rondom de wagen om u te waarschuwen voor voertuigen in uw dodehoek zodat u veilig van rijstrook kunt wisselen. Daarnaast kan het systeem u ook waarschuwen bij een mogelijke aanrijding wanneer u bij het achteruit rijden een voertuig over het hoofd ziet. (*6 Het Technology Pack is standaard op de versie Sport Premium).

 

WIJ BESCHERMEN U –

Safety first – Primaire, Actieve, Preventieve en Passieve Subaru veiligheid

We formuleren het zo:

de beste manier om ongelukken te overleven,

is ervoor te zorgen dat ze niet gebeuren.

 

Klik om de Primaire, Actieve, Preventieve en Passieve Subaru veiligheid te bekijken.

 

AANBOD – WRX STI met 6-versnelling handbak

 • AFMETINGEN – LxBxH: 4.595 x 1.795 x 1.475 mm
 • MOTOR – Vloeistofgekoelde Boxermotor DOHC 4-cilinder, 16 kleppen, Benzine met High Boost Turbo
 • CILINDERINHOUD – 2.457 cc
 • MAX. VERMOGEN – 221 kW (300 pk) / 6.000 tpm
 • MAX. KOPPEL – 407 Nm / 4.000 tpm
 • TRANSMISSIE – Handgeschakeld 6 versnellingen, All Wheel Drive

 

 

 

 

 

 

 

Voor nadere informatie of het maken van een proefrit kunt u uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen door op onderstaande afbeelding te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle illustraties en gegevens in deze pagina komen overeen met de stand van zaken op het moment van redactiesluiting. Wij behouden ons het recht voor om van tijd tot tijd, zonder voorafgaande aankondiging of enige verplichting, wijzigingen door te voeren in prijzen, specificaties, kleuren en materialen, alsook om de te voeren model en samenstelling aan te passen of uit het programma te nemen indien dit vanuit het oogpunt van productverbetering of om design- en/of marketingtechnische redenen noodzakelijk wordt geacht. Aan de hier verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Zoek een occasion

Het laatste nieuws

VIJF STERREN WAARDERING

Koenen’s Autobedrijf B.V. behaald wederom de vijf sterren waardering. Koenen’s Autobedrijf heeft zich blijkbaar ...

Lees verder >> Meer nieuws