Nieuwe Jeep Renegade

EEN NIEUWE DEFINITIE VAN RIJPLEZIER

 

 

 

 

Iedere nieuwe Jeep® legt de lat weer een stukje hoger op het gebied van rijplezier en off road-prestaties. Dat is al zo sinds de eerste Jeep® uit 1941. De nieuwe Jeep® Renegade is echter van een heel andere orde dan zijn verre voorganger: hij is ontworpen voor de stad, maar voelt zich even goed thuis buiten de gebaande wegen. En zijn ongeëvenaarde prestaties op de weg en in het terrein combineert hij met een eigentijdse uitstraling en een onverschrokken karakter.

De nieuwe Renegade is tot in het kleinste detail een echte Jeep® . Maar hij is ook modieus, veelzijdig, uitdagend en anders dan elke andere compacte 4×4. Het is een auto die u de wereld op een andere manier laat beleven. Bereid u voor op een compleet nieuwe beleving van rijplezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

EEN NIEUWE VISIE OP AANTREKKINGSKRACHT

Met zijn markante mix van stoer en chic stelt de Jeep® Renegade nieuwe maatstaven voor wat kan en wat niet kan. Zijn zelfbewuste looks en uitdagende contouren ogen verrassend fris en tarten alle geijkte schoonheidsidealen. Met zijn onmiskenbare lef is het de ideale auto om het avontuur te zoeken, niet alleen in onherbergzame oorden, maar ook in de stad. Want ook daar is de rauwe werkelijkheid van de wilde natuur nooit ver weg.

Het onverzettelijke uiterlijk van de Renegade verraadt zij n verwantschap met de legendarische Wrangler. Zij n design zit vol unieke stijlelemeneten die hem direct als echte Jeep® herkenbaar maken. Zoals de zevensleufs grille en diep gelegen ronde koplampen omsloten door een contrasterende omlijsting. En karakteristieke details als de trapeziumvormige wielkastranden en vierkante achterlichten die rechtstreeks zij n ontleend aan het Jeep® -erfgoed.

Een exclusief designelement is het ‘X’-symbool, dat is geïnspireerd op de versterkingsribben die in militaire jerrycans zijn geperst. Dit unieke Renegade-kenmerk is te vinden in de achterlichtglazen en de Renegade-badges op de zijkanten van de carrosserie. Het is ook ingeperst in de panelen van het optionele My Sky-opendaksysteem, dat hetzelfde vrijheidsgevoel van rijden in de open lucht biedt als de eerste Jeep® uit 1941. Dit dak bestaat uit twee handmatig te verwijderen dakpanelen, waarvan het voorste een elektrisch bedienbare schuif-/kantelfunctie heeft. Na verwijdering kunnen deze lichtgewicht panelen van versterkt honingraat-polyurethaan op een daarvoor bestemde plaats in de bagageruimte worden opgeborgen.

 

EEN NIEUWE BELEVING VAN COMFORT

Het interieur van de Renegade kan tegen een stootje. Maar is ook verfijnd en elegant. Het is kortom typisch Renegade. Ontdek de nieuwe manier om de stad te doorkruisen. In een auto die u op scherp zet met zijn bijzondere interieurdetails en zijn inspirerende combinatie van technologie en bezieling.

Design moet een blijvende emotionele indruk maken. Dat was het uitgangspunt bij het ontwerp van het interieur van de Renegade. Het resultaat is een stoere, casual uitstraling in de traditie van het merk Jeep® , aangevuld met een dosis authentieke flair.

Een voorbeeld daarvan is de middenconsole, waar zachte, natuurlijk aanvoelende materialen worden gecombineerd met robuuste, functionele details, zoals de schakelaar voor de elektrische parkeerrem. Een ander voorbeeld is het dashboard waarvan de vloeiende vormen en soft-touch coating stijlvol contrasteren met de stoere passagiershandgreep, een element dat regelrecht is overgenomen van de Jeep® Wrangler.

Voor entertainment aan boord en contact met de buitenwereld is de Renegade standaard uitgerust met een Uconnect® Live-multimediasysteem met 5,0-inch touchscreen, Bluetooth®, USBaansluiting en Aux-ingang. Voor een ultieme audiobeleving is optioneel een Beats® hifi -installatie met een vermogen van 560 watt en negen speakers verkrijgbaar, eventueel in combinatie met bedieningstoetsen op het stuurwiel.

 

HET GEAVANCEERDE UCONNECT® LIVE-SYSTEEM VAN JEEP®

Renegade stelt u in staat veilig verbinding met de buitenwereld te maken, naar uw bestemming te navigeren of uw favoriete muziek of nieuwszender te selecteren zonder uw handen van het stuur te hoeven nemen. Uconnect® LIVE zorgt voor een geheel nieuwe rijbeleving met geavanceerde, maar gebruiksvriendelijke oplossingen: download de Uconnect® LIVE-app op uw smartphone om uw eigen playlists af te spelen, de onderhoudsstatus van uw Renegade te controleren en op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt.

ALTIJD IN CONTACT MET UW WERELD.
Uconnect® LIVE biedt u vanaf het touchscreen van uw Renegade toegang tot een complete digitale wereld: de miljoenen songs op Deezer, de meer dan 100.000 webradiostations van TuneIn, het laatste wereldnieuws van Reuters en de berichten van iedereen die u volgt op Twitter en Facebook.

ALLES ONDER CONTROLE.
Met my:Car houdt u optimale controle over alles wat met uw auto te maken heeft. Vanaf uw pc of uw smartphone kunt u nagaan of er nog genoeg brandstof in de tank zit of de bandenspanning controleren. In noodgevallen of bij pech kunt u direct hulp inroepen en mocht er iets mis zijn met uw auto, dan krijgt u daarover automatisch een melding via uw Uconnect® LIVE-account. eco:DriveTM analyseert in realtime uw verbruik en de CO2 – emissie en geeft u vervolgens praktische tips om schoner en zuiniger te rijden.

ALTIJD DIRECT NAAR UW BESTEMMING.
TomTom Live biedt u via de Uconnect®-navigatiefunctie actuele informatie over onder andere het weer, fi les en snelheidscontroles. Daarnaast kunt u via TomTom Places snel en makkelijk informatie opzoeken over lokale bestemmingen en er direct naartoe rijden.

BELEEF UW JEEP®
MAXIMAAL. Jeep Skills biedt u op een unieke manier de mogelijkheid uw rijvaardigheid te vergroten. Met realtime feedback op basis van de uitgelezen waarden van de dashboardinstrumenten en instellingen van de 4×4-systemen, wordt u bewuster gemaakt over hoe uw auto onder bepaalde omstandigheden reageert. Beleef de Jeep® -experience op offi ciële off road-parcoursen, verzamel speciale GPS-badges en deel uw resultaten online met andere Jeep® -rijders.

De Renegade is als eerste auto in zijn klasse verkrijgbaar met een geavanceerd 7,0-inch TFT-kleurendisplay waarvan de weergaveopties aan uw persoonlijke voorkeuren kunnen worden aangepast. Al naar gelang de uitrusting van de auto worden op dit scherm in het midden van het instrumentenpaneel waarschuwingen van veiligheidssystemen als het Lane Departure Warning Plus-systeem en informatie over 4×4-functies zoals Selec-Terrain® weergegeven. Daarnaast kunt u ook de instellingen van het audiosysteem, de rijsnelheid (digitaal), routeaanwijzingen van het navigatiesysteem (indien aanwezig) en het actueel brandstofverbruik oproepen.

 

NIEUWE INSPIRATIE VOOR UW PASSIES

Het avontuur roept. Zorg dat u er klaar voor bent met de eerste compacte cross-over die de bekendste 4×4-routes van de wereld de baas kan. De Renegade 4WD biedt de beste off road-prestaties van zijn klasse en kan met ongeëvenaarde precisie door het terrein worden gestuurd. Als eerste in zijn segment is hij leverbaar met een 9-traps automatische transmissie en met innovatieve Jeep® 4×4-systemen als Active Drive, Active Drive Low (met lage gearing) en Selec-Terrain®-tractieregeling. Met zijn kracht, controle en 100% Jeep® -DNA zal de Renegade uw verlangen naar nieuwe ontdekkingen voeden als nooit tevoren.

Met acht verschillende aandrijflijncombinaties komt de Jeep® Renegade tegemoet aan al uw wensen op het gebied van effi ciëntie en prestaties, zowel voor straat- als off road-gebruik. Het motorenaanbod omvat benzine- en dieselmotoren van verschillende vermogensniveaus. Voor de aandrijving hebt u de keuze uit voorwielaandrijving (FWD) of vierwielaandrijving (4WD). Bij de 4WD-versies is de achterwielaandrijving uitschakelbaar: het systeem berekent permanent de optimale verdeling van het motorkoppel en schakelt zonder tussenkomst van de bestuurder vrijwel onmerkbaar over van voorwielaandrijving op 4×4-aandrijving en omgekeerd. Door alleen de voorwielen aan te drijven als vierwielaandrijving niet nodig is, wordt een aanzienlijke reductie van het brandstofverbruik bereikt.

De nieuwe Jeep® Renegade is als eerste in zijn klasse verkrijgbaar is met een 9-traps automatische transmissie. Deze geavanceerde versnellingsbak combineert een optimaal gebruik van het motorvermogen met een vlotte respons, een snelle acceleratie en een soepel schakelgedrag.

Voor optimale 4×4-eigenschappen onder alle rijomstandigheden biedt de nieuwe Jeep® Renegade een keuze uit twee innovatieve aandrijfsystemen: Jeep® Active Drive en Jeep® Active Drive Low. Jeep® Active Drive regelt het soepel in- en uitschakelen van de vierwielaandrijving bij elke rijsnelheid. Het systeem werkt volledig automatisch en grijpt in situaties van dreigend over- of onderstuur in om de koersstabiliteit te handhaven. Jeep® Active Drive Low is gebaseerd op het Jeep® Active Drive-systeem en beschikt in aanvulling daarop over een lage gearing met een kruipreductie van 20:1 voor onovertroff en 4×4-prestaties. Standaard aanwezig op de versies met de 2.0-liter diesel van 140 pk (103 kW) of 170 pk (125 kW) en 9-traps automatische transmissie biedt het in deze klasse ongeëvenaarde off road-prestaties in extreme terreinomstandigheden. De Selec-Terrain®-tractieregeling is bij Jeep® Active Drive Low uitgebreid met Hill Descent Control en biedt bij de Trailhawk de extra keuzestand Rock om ook de
ruigste bergpaden te kunnen bedwingen.

Zowel Jeep® Active Drive als Jeep® Active Drive Low worden gecombineerd met de Selec-Terrain®-tractieregeling die kan worden ingesteld op weg- of terreingebruik om altijd verzekerd te zijn van optimale grip op elk oppervlak. Het systeem kan worden ingesteld op vier standen: Auto, Snow, Sand en Mud. Het Active Drive Low-systeem van de Renegade Trailhawk biedt daarnaast nog de rijmodus Rock. Voor nog betere off road-prestaties is de Selec-Terrain®-regeling uitgebreid met de Selec-Speed®-functie Hill Descent Control.

 • AUTO: De standaard rijmodus voor het dagelijks verkeer. Bij het rijden op de weg, en wanneer het niet regent en niet vriest, wordt in de meeste gevallen de achterwielaandrijving losgekoppeld om het brandstofverbruik te beperken.
 • SNOW: Zorgt voor een maximale koersstabiliteit en minimaal overstuur om veilig over sneeuw en ijs te kunnen rijden. Hiervoor wordt onder andere gebruikgemaakt van het ABS-systeem en de tractieregeling.
 • SAND: Maakt gebruik van een dynamische gasklepbediening en opschakelstrategie om maximale controle te behouden op een losse of met zand of grind bedekte ondergrond.
 • MUD: Via de instellingen voor de verschillende chassissystemen worden de overbrengingsverhoudingen van tussenbak, differentieel en versnellingsbak zodanig op elkaar afgesteld dat een zekere mate van wielslip wordt toegelaten om modder met succes te kunnen bedwingen.
 • ROCK: Maakt door inschakeling van differentieelblokkering op de achteras moeilijke off roadmanoeuvres en het rijden door ruig terrein met een geschikte veilige snelheid mogelijk. Exclusief voor de Trailhawk.

 

NIEUWE WEGEN OM UW GRENZEN TE VERLEGGEN

De nieuwe Jeep® Renegade verlegt de grenzen, zowel in de urban jungle als in de échte wildernis. Voor iedereen die het avontuur zoekt en daarvoor ultieme terreinvaardigheid verlangt, is er de Jeep® Renegade Trailhawk die beschikt over de beste 4×4-prestaties van zijn klasse.

De ‘Trail Rated’-badge op de Renegade Trailhawk laat zien dat hij is ontworpen om zich staande te houden in de meest uitdagende terreinomstandigheden en dat hij bij zware tests zijn kunnen heeft bewezen in de categorieën tractie, bodemvrijheid, wendbaarheid, veerwegen en doorwaaddiepte. Dat betekent dat de Renegade Trailhawk in feite elk terrein de baas kan.

De vierwielaangedreven Renegade Trailhawk onderscheidt zich met een ongekende dosis ongepolijst Jeep® -karakter en off road-kwaliteiten. Zijn Trail Rated-kwalifi caties worden onderstreept met bodembeschermplaten, terreinbanden en matgrijze carrosserie-accenten. Speciale bumperpanelen aan de voor- en achterzijde staan daarbij garant voor de beste vrijloophoeken in deze klasse: 30 graden aan de voorzijde, 25 graden in het midden en 34 graden aan de achterzijde. Maar de Trailhawk heeft nog meer te bieden dan alleen een stoer uiterlijk: hij combineert een 9-traps automatische transmissie met een 170 pk (125 kW) sterke 2.0 MultiJet II-dieselmotor en is standaard uitgerust met de nieuwste generatie Selec-Terrain®-tractieregeling met Rock-modus.

Ook van binnen onderscheidt de Renegade Trailhawk zich met een geheel eigen karakter. Het interieur is uitgevoerd in BMX-zwart, afgewisseld met robijnrode stiksels en accenten, terwijl de rugleuningen van de voorstoelen zijn voorzien van een uniek Trailhawk-logo.

 

EEN NIEUWE MAATSTAF VOOR VEILIGHEID

Zowel in het terrein als in de stad is veiligheid een eerste vereiste. Bij het ontwerpen van de nieuwe Jeep® Renegade stonden veiligheid en bescherming van de inzittenden daarom hoog op de prioriteitenlijst. Dit heeft geresulteerd in een uitgebreid pakket standaard en optionele veiligheidsvoorzieningen – maximaal zestig in totaal – en een score van vijf sterren in de Euro NCAP-botsveiligheidstest. Zo ongeveer alles wat er aan veiligheidsvoorzieningen, actief of passief, valt te bedenken, is voor de Renegade beschikbaar. Zoals dodehoekbewaking, automatische koplampinschakeling, ESC-stabiliteitsregeling van de nieuwste generatie, Hill Descent Control, ParkSense®-parkeerhulpsysteem, ParkView®-achteruitrijcamera, automatisch bediende ruitenwissers en
nog veel meer functies en systemen die doorgaans alleen op auto’s uit hogere segmenten worden aangeboden.

 • WAARSCHUWINGSSYSTEEM VOOR BOTSING OP VOOR- OF TEGENLIGGER
  Dit systeem waarschuwt de bestuurder tijdig bij een dreigende botsing op een voor- of tegenligger. Radar- en videosensoren detecteren wanneer de Renegade te snel een ander voertuig of een groot obstakel nadert en waarschuwen of assisteren de bestuurder om een ongeval te voorkomen. Of als dat niet meer mogelijk is, de schade zoveel mogelijk te beperken. Het systeem werkt in drie fasen: – Preventieve botswaarschuwing: door middel van een akoestisch en visueel signaal, alsook een korte remimpuls, wordt de bestuurder gewaarschuwd voor het te snel naderen van een ander voertuig of obstakel. – Vroegtijdige remassistentie: als de bestuurder onvoldoende remt, wordt de remwerking verhoogd om een botsing te vermijden of af te zwakken.- Noodstopassistentie: wanneer de bestuurder niet reageert, activeert het systeem de remmen om de auto met maximale remwerking een noodstop te laten maken.
 • WAARSCHUWINGSSYSTEEM VOOR ONBEDOELD VERLATEN VAN DE RIJBAAN
  Het Lane Departure Warning Plus-systeem controleert tijdens het rijden met behulp van camera’s constant of de auto op dezelfde rijstrook blijft. Wanneer de bestuurder mogelijk onbedoeld van rijstrook verandert of het stuurwiel loslaat, geeft het systeem een akoestisch en visueel waarschuwingssignaal. Bij het afdwalen van de rijbaan geeft het systeem ook een lichte impuls in het stuurwiel om de bestuurder aan te sporen tot een corrigerende actie.
 • DODEHOEKBEWAKING EN DETECTIE ACHTER DE AUTO
  Deze systemen bewaken constant de dode hoek aan de zijkant van de auto evenals de zone direct achter de auto. Wanneer in deze gebieden andere weggebruikers worden waargenomen, wordt de bestuurder hierop geattendeerd met verlichte symbolen in de buitenspiegels of een geluidssignaal.
 • ELEKTRONISCHE STABILITEITSREGELING (ESC)
  Elektronische stabiliteitsregeling helpt de bestuurder om de auto in kritieke situaties onder controle te houden. Wanneer de auto een andere koers volgt dan de bestuurder via het stuurwiel aangeeft, grijpt het systeem in door het selectief afremmen van de afzonderlijke wielen en het verminderen van het motorkoppel.
 • ELEKTRONISCHE ROLBEPERKING (ERM)
  Als functie van de elektronische stabiliteitsregeling (ESC) maakt ERM gebruik van de ESC-sensoren om te anticiperen op mogelijk gevaarlijk overhellen van de carrosserie. Wanneer dit zich voordoet, grijpt het systeem onmiddellijk in om de stabiliteit te bewaren en de auto onder controle te houden.
 • AANHANGERSTABILISATIESYSTEEM (TSC)
  Met TSC hebben zijwind en winddruk van vrachtwagens en ander verkeer geen invloed meer op de stabiliteit van de auto en aanhangwagen. Het systeem bewaakt of de auto de koers volgt die door de bestuurder via het stuurwiel wordt aangegeven. Wanneer dat niet het geval is, grijpt het in door het selectief afremmen van de voorwielen om beginnende slingerbewegingen van de aanhanger tegen te gaan.
 • ZES AIRBAGS
  Standaard is de Renegade uitgerust met een compleet airbagsysteem dat bestaat uit intelligent met elkaar samenwerkende meertraps frontairbags, zijairbags en gordijnairbags over de gehele zijkant van het inzittendencompartiment.
 • ACHTERUITRIJCAMERA MET DYNAMISCHE HULPLIJNEN
  De ParkView®-achteruitrijcamera zorgt voor een perfect zicht bij het achteruitrijden, waarbij dynamische hulplijnen in het display het manoeuvreren vergemakkelijken.

Voor nadere informatie of het maken van een proefrit kunt u uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen door op onderstaande afbeelding te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle illustraties en gegevens in deze pagina komen overeen met de stand van zaken op het moment van redactiesluiting. Wij behouden ons het recht voor om van tijd tot tijd, zonder voorafgaande aankondiging of enige verplichting, wijzigingen door te voeren in prijzen, specificaties, kleuren en materialen, alsook om de te voeren model en samenstelling aan te passen of uit het programma te nemen indien dit vanuit het oogpunt van productverbetering of om design- en/of marketingtechnische redenen noodzakelijk wordt geacht. Aan de hier verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Zoek een occasion

Het laatste nieuws

VIJF STERREN WAARDERING

Koenen’s Autobedrijf B.V. behaald wederom de vijf sterren waardering. Koenen’s Autobedrijf heeft zich blijkbaar ...

Lees verder >> Meer nieuws